هنوز هم با اطمینان نمی‌توان گفت بازار انرژی آسیا می‌تواند مازاد نفت و گاز تولیدی روسیه را در کشورهای همین قاره جابجا کند یا خیر، اما شراکت استراتژیک هند و چین با روسیه، این روزها وارد مرحله تازه‌ای شده است.

آسیا می‌تواند مازاد نفت روسیه را جذب کند؟

به گزارش کارآفرین نیوز، در پی تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم و توقف مرحله ای واردات نفت از روسیه، بسیاری از تحلیلگران بر این باور بوده اند که بازار آسیا به راحتی نمی تواند مازاد تولید نفت روسیه را به خود جذب کند.

آسیایی ها بیش از کشورهای اروپایی، نفت از روسیه وارد کرده اند که در راس آنها چین و هند قرار داشته اند. در روزهای پایانی ماه می، آمارها نشان می دهد اختلاف آماری واردات این دو قاره از روسیه در ماه جاری بسیار بیشتر شده است.

در طول هفته گذشته، آمارهای ترانزینت نفتی نشان از افزایش بیش از ۲ برابری تجارت منابع نفتی در آسیا نسبت به پیش از ماه فوریه و آغاز جنگ دارد.

ماه گذشته، اولین بار بود که آسیا در خرید نفت از اروپا پیش گرفت. روسیه ناچار است برای فروش نفتی که اروپا دیگر خواهان آن نیست، به هند و چین، تخفیف های قابل ملاحظه ای ارائه دهد و این دو کشور هم در حال تکمیل کردن ذخایر استراتژیک خود هستند.

هند و روسیه

براساس آمار تانکرهای ترانزیت ثبت شده، روسیه در ماه مارس، دهمین صادرکننده نفت به هند بوده است در حالی که در ماه آوریل، به رتبه چهارم رسید. به گونه ای که واکنش آمریکا را در پی داشت. آمریکا از هند خواسته است واردات نفت خود را از روسیه کاهش دهد.

براساس آمار رسمی، چین نیز در ماه آوریل، بیشترین واردات نفت از روسیه را گزارش کرده است. گرچه به دلیل کاهش تقاضای داخلی که از اعمال قرنطینه ها و محدودیت ها نشات می گرفت، انتظار می رفت چین، واردات روزانه منابع انرژی را کاهش دهد اما در عمل، خلاف این موضوع اتفاق افتاد.

صادرات روسیه به چین، روزانه حدود ۱۰.۵۱ میلیون بشکه و در مجموع ماه آوریل به ۴۰.۰۳ میلیون بشکه رسیده است که براساس گزارش بلومبرگ از ۶ میلیارد دلار فراتر رفته است.

نفت

هفته گذشته، گمرک چین اعلام کرد: واردات گاز طبیعی مایع (LNG) از روسیه نسبت به سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته است و به ۴۶۳ هزار تن رسیده است که انتقال از طریق خطوط لوله را شامل نمی شود.

تشدید شتاب افزایشی قیمت منابع انرژی پس از آغاز جنگ در اروپای شرقی موجب شد چین به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان منابع انرژی در جستجوی منابع ارزان قیمت تر باشد. به گونه ای که در ماه آوریل، ۷۲ درصد واردات چین از شریک استراتژیکش، به واردات منابع انرژی مرتبط بوده است.

در بخش کامودیتی ها نیز تقریبا همین روند برقرار است: واردات نیکل از روسیه به چین، حدود سه برابر شده است و به ۱۷۳۸ تن رسیده است.

جین شی؛ تحلیلگر ارشد موسسه کپلر در سنگاپور در گفتگو با بلومبرگ می گوید: بسیاری از خریداران آسیایی، منافع اقتصادی را بیش از ملاحظات سیاسی در اولویت قرار می دهند. کشورهای بسیاری چراغ خاموش تلاش می کنند از فرصت استفاده کرده و مازاد نفت روسیه را با تخفیف های قابل توجه خریداری کنند تا میزان ذخایر استراتژیک خود را به میزان قابل اطمینانی برسانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.