به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین، نسبت کفایت سرمایه یا به عبارت دیگر Capital Adequacy Ratio از مهمترین معیارهای ارزیابی وضعیت سلامت مالی بانکها و ریسک نقدینگی و اعتباری است که از تقسیم سرمایه بانک (دولایه) بر داراییهای موزونشده براساس ریسک به دست میآید و نشاندهنده سطح ریسک و زیان قابل تحمل بانک است.
در حال حاضر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز حداقل نسبت ۸ درصدی را برای بانکها در نظر گرفته است. از میان بانکهای پذیرفتهشده در بورس تهران، بانکخاورمیانه با نسبت کفایت سرمایه ۱۲.۱۹ درصدی در جایگاه اول، بانک کارآفرین با نسبت ۱۱ درصدی در جایگاه دوم و بانکپاسارگاد با نسبت ۱۰ درصدی در جایگاه سوم قرار گرفته است. بانکسینا نیز با نسبت ۸ درصدی حداقلهای بانک مرکزی را رعایت کرده است.
سطح مناسب این نسبت توسط کمیته بال۳ (Basel III) به میزان حداقل ۸ درصد تعیین شده که از سال ۲۰۲۰ این عدد با در نظر گرفتن حدود ۲.۵ درصد Conservation Buffer به حداقل ۱۰.۵ درصد افزایش پیدا کرده است. میانگین این نسبت در ایالات متحده آمریکا حدود ۱۵.۲ درصد بوده و آرژانتین با نسبت ۲۶.۷ درصدی دارای بالاترین نسبت CAR است.
NPL کارآفرین ۳.۹ شد
همچنین بر اساس این گزارش یکی دیگر از معیارهای مهم در تعیین وضعیت سلامت بانکها، نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات اعطایی (NPL)بانک است که هر چه این نسبت پایینتر باشد، به معنای سلامت بیشتر پرتفوی تسهیلات بانک است.
به طور کلی اعداد زیر ۶ درصد مناسب محسوب میشوند و در حال حاضر طبق اطلاعاتی که بانک ها از نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات اعطایی خودیا همان NPL منتشر کرده اند در سیستم بانکی کشور بانکهای خاورمیانه (با نسبت NPL کمتر از یک درصد)، کارآفرین، سینا و پست بانک بهترین وضعیت و بانکهای صادرات، آینده، شهر و سرمایه بدترین وضعیت را دارا هستند.
گزارش های ارائه شده نشان می دهد NPL بانک کارآفرین تا پایان اسفند ماه به ۳.۹ درصد رسیده است. قابل ذکر است که میانگین این نسبت در ایالاتمتحده آمریکا ۱.۳ درصد و در ترکیه ۲.۹ درصد است.
نظر شما