بلاتکلیفی در معاملات بازارهای جهانی سهام فراگیر شده و تحلیلگران و سرمایه گذاران در انتظار اعلام نرخ بهره فدرال رزرو در ساعات پایانی امشب هستند.

بازارهای جهانی سهام به استقبال افزایش نرخ بهره رفتند

به گزارش کارآفرین نیوز، تورم در آمریکا همچنان می تازد و در روزهای گذشته با افزایش احتمال تغییر افزایشی نرخ بهره بیش از حد انتظار، شاخص معاملات بازار سهام یک به یک، از سقف های تاریخی خود فاصله گرفته اند.

در روزهای اخیر، تقریبا برای تمام تحلیلگران و فعالان بازارهای جهانی مسجل شده است که افزایش ۷۵ واحدی نرخ بهره پایه قطعی است.

روز گذشته، معاملات آتی سهام آمریکا در روز سه شنبه با فشار فروش مواجه شد به گونه ای که شاخص اس اند پی ۵۰۰ (S&P5۰۰) برای چهارمین روز در سرازیری قیمت قرار گرفت گرچه در نهایت با ۰.۲ رشد به پایان رسید که چندان چشمگیر نبود و نشان از افزایش فعالیت خرس های بازار داشت.

شاخص اس اند پی ۵۰۰ در روز دوشنبه ۱۳ ژوئن نیز ۳.۹ درصد ریزش داشت که حدود ۲۲ درصد ریزش از سقف تاریخی محسوب می شود. ریزش قیمت سهام غول های فناوری و انرژی، عمده عامل این ریزش عنوان شده است.

به نظر می رسد بسیاری از معامله گران، منفعلانه در انتظار تصمیم فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره هستند.

شاخص صنعتی داو جونز (Dow Jones) نیز با کاهش ۰.۵ درصدی به معاملات خود پایان داد که پنجمین روز متوالی ریزش به شمار می آید.

شاخص نزدک با افزایش اندک ۰.۱۸ درصدی، از ریزش چند روزه جلوگیری کرد اما همچنان امیدی به رونق معاملات وجود ندارد. احتمال افزایش بیش از حد انتظار نرخ بهره در روزهای پیش رو، سرمایه گذاران و تحلیلگران بازار را نگران کرده است.

وال استریت ژورنال نیز عصر روز ۱۳ ژوئن با انتشار مقاله ای از تصمیم احتمالی فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره بیش از ۰.۵ درصد مورد انتظار پرده برداشت. ناتوانی فدرال رزرو در کنترل تورم آمریکا نشان داد بازارهای سرمایه باید منتظر افزایش نرخ بهره ۷۵ واحدی باشند که ۲۵ واحد از پیش بینی قبلی بیشتر خواهد بود.

تحلیلگران و اقتصاددانان می گویند: افزایش تورم اخیر به افزایش قیمت منابع انرژی و مواد غذایی برمی گردد و چالش قیمت منابع انرژی، اصلی ترین عاملی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ماه می ۲۰۲۲، امیدها را ناامید کرد و ثابت کرد فدرال رزرو در کنترل تورم ناتوان بوده است. گرچه جروم پاول تلاش می کند فدرال رزرو را در کنترل نرخ بهره، مصمم نشان دهد اما رفتار بازار و نرخ تورم نشان داد بانک مرکزی آمریکا چندان در این مسیر موفق نبوده است.

اگر پیش بینی های چند روز اخیر، درست از آب درآید و افزایش نرخ ۷۵ واحدی به صورت رسمی، اعلام و اجرایی شود، بالاترین افزایش نرخ ۳۰ سال اخیر رقم خواهد خورد و احتمال وقوع رکود تورمی را به شدت افزایش خواهد داد.

در حال حاضر، تنها راه چاره فدرال رزرو برای کنترل نرخ تورم،‌ افزایش نرخ بهره است. با وجود آنکه این افزایش نرخ بهره به کاهش سطح تقاضای کالاها و خدمات منجر خواهد شد و در نهایت چشم انداز رکود تورمی، بسیار پررنگ خواهد بود باز هم فدرال رزرو، ابزاری به جز این در اختیار ندارد.

ساعت ۱۷ روز ۱۵ ژوئن (چهارشنبه ۲۵ خرداد) شاخص ماهانه سفارشات خرده فروشی آمریکا (RSI) منتشر خواهد شد که انتظار کاهش آمار از ۰.۹ درصد سابق به ۰.۲ درصد می رود.

پس از آن، جلسات فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره برگزار خواهد شد که احتمال اقدامات تهاجمی تر برای اتخاذ سیاست های انقباضی بسیار بالا است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.