به گزارش کارآفرین نیوز، نگاهی به گزارش جدید شبکه جهانی کارآفرینی (GEN) درباره شرکت های نوآفرین جهان نشان می دهد که دورنمای شرکت های نوآفرین جهان تغییرات قابل توجهی داشته و در این میان، هندوستان با رشد جهشی قابل توجهی به ایالات متحده آمریکا و چین نزدیک شده است.
افزایش سرمایه گذاری ها در حوزه های نوآوری هندوستان باعث افزایش ارزش زیست بوم نوآوری در این کشور شده تا جایی که ارزش سرمایه گذاری های این کشور تنها از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به ۳۸ برابر رسیده است.
علاوه بر هندوستان، قاره آسیا در حال تجربه های شگرف در این زمینه است. در آسیا بیش از ۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری موفق اتفاق افتاده که نسبت به سال ۲۰۲۰ رشد ۳۱۲ درصدی را نشان میدهد.
ارزش ۳.۸ تریلیون دلاری زیست بومهای برتر نوآوری دنیا
در عین حال، آمریکای شمالی همچنان بیشترین سهم را در میان زیستبومهای نوآوری در دنیا دارد؛ با این حال زیستبومهای آسیایی نیز روندی پُرسرعت و تصاعدی را در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ طی کردهاند.
گفتنی است بر اساس دادههای این گزارش، ۵ زیستبوم برتر نوآوری در دنیا بیش از ۳.۸ تریلیون دلار ارزش دارند. از زمان همهگیری کرونا، شرکتهای دانشبنیان یا فناور بیش از دو برابر سایر شرکتها رشد کردهاند.
در این گزارش همچنین به ۴ فاز توسعه زیستبوم شرکتهای نوآفرین اشاره شده که فعالسازی، جهانیسازی، گسترش و ادغام را شامل میشوند.
معیارهایی برای سیاستگذاری توسعه شرکتهای نوآفرین ایران
هریک از این فازها ویژگیها و محرکهای خاص خود را دارد که امکان توسعه و ورود به فاز بعدی را فراهم میکند.
توجه به این فازها در تدوین راهبردهای توسعه بومسازگان اهمیت فراوانی دارد؛ بومسازگانهایی که راهکارهای توسعه آنها با دوره عمر بومسازگان تطابق نداشته باشد، ممکن است کار درست را در زمان نادرست انجام دهند و این امر به اتلاف زمان و هزینه بدون بهبود بومسازگان منجر میشود.
در این گزارش اگرچه وضعیت ایران بررسی نشده، اما توجه به معیارهای ارزیابی و ردهبندی و سیاستهای بیانشده میتواند راهنمایی مناسب برای تدوین و اجرای سیاستهای توسعه بومسازگان شرکتهای نوآفرین کشور باشد.
نظر شما