به گزارش کارآفرین نیوز؛ اگرچه در میان بانک های بورسی، بانک های پارسیان و رفاه، هنوز گزارش های خود را منتشر نکرده اند اما بررسی عملکرد سود و زیان یک ساله ۱۸ بانک بورسی نشان می دهد که خالص درآمد بانک ملت با مثبت ۲۹ هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان در جایگاه نخست قرار دارد و بانک شهر با منفی ۸۸۴ میلیارد تومان در جایگاه آخر قرار گرفته است.
در میان ۱۸ بانک مورد بررسی، بانک کارآفرین با مثبت یک هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان در جایگاه یازدهم از لحاظ خالص درآمد تسهیلات در سال ۱۴۰۰ قرار گرفته است.
بانک کارآفرین طی سال های اخیر، عملکرد منظم و باثباتی دارد و جزو معدود بانکهایی است که رشد درآمد تسهیلات، بیش از رشد سود سپرده پرداختی بوده است.
علاوه بر بانک ملت و بانک کارآفرین، بانک های پاسارگاد، تجارت، صادرات، اقتصاد نوین، پست بانک، رسالت، سینا، سامان، خاورمیانه و ملل در رده بانک ها با عملکرد مثبت و بانک های آینده، ایران زمین، گردشگری، دی، سرمایه و شهر نیز جزو بانک ها با عملکرد منفی خالص درآمد تسهیلات در سال ۱۴۰۰ بوده اند.
صورت مالی بانکها در دنیا با صورت مالی شرکتهای دیگر از جمله شرکتهای تولیدی تفاوت اساسی دارد. در ایران به دلیل قانون بانکداری بدون ربا پیچیدگی و تفاوت صورت مالی بانکها بیشتر نیز هست. تسهیلات دریافتی شرکتهای دولتی جزئی از بدهیها به شمار میرود. اما در بانکها که پرداختکننده تسهیلات هستند، وام پرداختی جزئی از دارایی است.
در خصوص سپردهها نیز دقیقا موضوع برعکس است. در حالی که در شرکتهای تولیدی، سپردهها بخشی از داراییها بهشمار میروند، در بانکها سپردههای دریافتی از اشخاص تعهد بانک به آنها و بدهی است. علاوه بر این بانکها کسبوکاری اهرمی دارند، به این معنا که جزء اصلی ترازنامه آنها سپرده است و سرمایه و حقوق صاحبان سهام نسبت به کل داراییها اندک و بسیار پایینتر از شرکتهای تولیدی است.
نظر شما