به گزارش کارآفرین نیوز، یکی از اقدامات دولت سیزدهم در ماه های اخیر، انتشار صورت های مالی بانک های دولتی و همچنین شرکت ها و زیر مجموعه های دولتی بوده است. اقدامی که مسئولان وزارت اقتصاد از آن به عنوان شفاف سازی عملکرد مجموعه های وابسته به دولت یاد کردند.
کاظم چاوشی؛ کارشناس مسائل اقتصادی در اینباره، اقدام دولت در انتشار صورت های مالی بانک ها را یک اقدام مثبت و در راستای شفاف سازی برشمرد و افزود: این اقدام همچنین به جلب اعتماد مردم و افزایش کارایی و چابکی نظام بانک منجر خواهد شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی عدم اعلام وضعیت صورت های مالی بانک ها را یکی از ایرادهای همیشگی در این بخش برشمرد و افزود: در عین حال، سودآور نبودن بانک ها از حمایت های دولتی در کنار هزینه های بالای اداری و نبود گزارش های شفاف در این زمینه ها؛ همواره وجود داشته است.
این کارشناس پولی و بانکی ادامه داد: انتشار صورتهای مالی بانکها، چراغ شفافیت را در حوزه بانکی روشن کرده و ادامه این کار اصلاح نظام بانکی را به همراه خواهد داشت.
هموارسازی مسیر اصلاح نظام بانکی
وی تصریح کرد: این اقدام همچنین یک چشم انداز کلی از وضعیت دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام و عملکرد آنها را نشان می دهد و با این عمل، بازار بانکی رقابتی تر می شود و سپردهگذاران با چشمی بازتر و با اطلاعات مالی بیشتر می توانند در انتخاب بانک عمل کنند.
چاوشی بیان کرد: انتشار شجاعانه این صورتهای مالی، شفافیت از دست رفته نظام بانکی دولتی را بر میگرداند و میتوان امیدوار بود که این مسئله ابزاری برای کنترل همه نابسامانیهای سالهای اخیر، چالشها و... باشد و راه را برای اصلاح نظام بانکی هموارتر سازد.
وی افزود: بهبود نسبت کفایت سرمایه، کاهش زیان انباشته و کاهش مطالبات معوق به واسطه انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی، از تاثیرات مثبت بر عملکرد آتی بانک های دولتی خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه شفاف سازی صورتهای مالی منجر به ارزیابی بانک های دولتی از خود و بانکهای رقیب خواهد شد، ادامه داد: این موضوع باعث افزایش رقابت و بالا بردن کارایی و بهره وری بانکهای دولتی می شود.
حذف شبهه ناکارآمدی بانکهای دولتی
این کارشناس پولی و بانکی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های اصلی مردم، میزان اطلاع از وضعیت بانکهای دولتی از بعد دارائی، بدهی، درآمد و هزینه آنهاست، گفت: دولت با انجام شفاف سازی، دغدغه های مردم را در این خصوص کاهش می دهد، زیرا سرمایه گذاران به راحتی می توانند میزان کسب درآمد و هرینه کرد آنها را در صورتهای مالی مشاهده و همچنین می توانند مصرف منابع دریافتی را ردیابی کنند.
وی تاکید کرد: با این اقدام، شبهه ناکارآمدی بانک های دولتی در میان افکار عمومی از بین خواهد رفت و اعتماد عموم در خصوص سرمایه گذاری و یا دریافت تسهیلات از بانک های دولتی باز خواهد گشت.
چاوشی ادامه داد: اطلاعات پایه، مفید و شفافی از عملکرد واقعی بانک های دولتی در اختیار عموم و استفاده کنندگان از صورت های مالی شفاف قرار می گیرد تا بدین وسیله، بتوانند تصمیمات درست و منطقی در خصوص سرمایه گذاری احتمالی در صورت ورود به بازار سرمایه اتخاذ کند.
وی اضافه کرد: مشخص خواهد شد که بانکها از چه محلی درآمد کسب کرده و آن را در چه محلی مصرف می کنند. میزان منابع و مصارف بانکها را به وضوح مشخص می سازد و میزان کسری و مازاد سود پرداختی به راحتی برای مردم قابل پیگیری است.
نظر شما