به گزارش کارآفرین نیوز؛ نشست گروه ۲۰ یا G۲۰ در حالی در اندونزی برگزار شد که یکی از سخنرانان آن، فیلیپ لو رئیس بانک مرکزی استرالیا بود تا این مقام اقتصادی استرالیایی نیز بطور مستقیم و غیرمستقیم، کریپتوها را به باد انتقاد بگیرد.
فیلیپ لو تاکید کرد که وظیفه دولت، نظارت است نه ایجاد یک استیبلکوین دولتی!
لو در عین حال گفت: پول خصوصی هرگز از حمایت انبوهی همچون ارزهای رسمی برخوردار نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه فناوریهای جدید موجی از نوآوری را هدایت میکنند، اما موجهایی از سفتهبازی را نیز به همراه دارند، ادامه داد: این امواج سفتهبازی اغلب به ضرر مردم ختم میشود، به ویژه افرادی که به خوبی آگاه نیستند و فکر میکنم اخیرا نمونههایی از آن را دیدهایم.
اشاره لو به "زیان مردم" در واقع برمی گردد به سقوط آزاد قیمت رمزارزها که باعث شده میلیاردها دلار از جیب مردم روانه جیب طراحان رمزارزها شود. البته پیش از این سقوط آزاد، کسانی مانند بیل گیتس بودند که هشدار دادند و با تاکید بر عدم سرمایه گذاری در رمزارزها، به طعنه گفتند که اگر میزان سرمایه شما از ایلان ماسک کمتر است، مراقب سرمایه خود در بازار کریپتو باشید.
پیش از سقوط آزاد قیمت ها در بازار رمزارزها، بیل گیتس ادامه داده بود: ایلان، صاحب سرمایه هنگفتی است اما بسیار مطلع و زیرک است، بنابراین نگرانی بابت نوسانات شدید در سرمایه او وجود ندارد. اما افرادی که چنین سرمایه ای ندارند، نباید فعالیت پُررنگی در این بازار داشته باشند، به همین دلیل من هم تمایلی نسبت به سرمایه گذاری در بازار کریپتو ندارم.
از بیل تا روجا
به غیر از بیل گیتس که مردم را نسبت به سرمایه گذاری در بازار رمزارزها برحذر می داشت، کلاهبردارانی مانند روجا ایگناتووا نیز بودند که تجربه آن در جلوی چشم همگان بود.
روجا ایگناتووا که به خودش لقب ملکه رمزارز (Cryptoqueen) داده بود از همان دسته کلاهبردارهای بازار کریپتو است که در هفته های گذشته، به فهرست ۱۰ نفر از افراد تحت تعقیب افبیآی اضافه شد تا شاید ۴ میلیارد یورو کلاهبرداری او از ۳ میلیون نفر به آنها بازگردانده شود.
روجا که دارای تبعیت بلغارستانی و آلمانی است، موفق شد با فریب دادن مردم، از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ افراد بسیاری در کشورهای مختلف را به خرید وان کوین به عنوان یک رمزارز ترغیب نماید و از این طریق ۴ میلیارد یورو به جیب بزند، تا جایی که مجله تایمز از آن به عنوان یکی از بزرگترین کلاهبرداریهای تاریخ یاد کرد.
اکنون فیلیپ لو رئیس بانک مرکزی استرالیا حتی از کلمه رمزارز استفاده نمی کند تا نشان دهد که این اتفاق در دنیا یک کلاهبرداری بزرگ است. لو به جای رمزارز از "چیز" استفاده کرد و در نشست گروه ۲۰ گفت: من فکر میکنم بعید است که این "چیزهای" مختلف که نه دارایی هستند نه ارز، به عنوان نوعی پول استفاده شوند.
لو که مستقیما از کلمه رمزارز یا حتی کریپتو استفاده نکرد و در سخنانش از کلمه"Crypto Things" (چیزهای رمزنگاری شده) استفاده کرد، نخستین شخصی نیست که در این باره به طور مستقیم و غیرمستقیم هشدار می دهد اما ظاهرا تبلیغات اغواگرانه کلاهبرداران از یکسو و طمع سود هنگفت بدون دردسر از سوی دیگر، باعث شده که بازار رمزارزها کماکان داغ باشد ولو اینکه ارزش ساختگی آنها در سقوط آزاد باشد.
با این شرایط، دیر نیست که روجا ایگناتووا تکثیر شده و دیگران نیز با میلیاردها دلار پول ناپدید شوند تا فقط لیست اف بی آی در تعقیب آنها تکمیل شود.
نظر شما