یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به برخی دلایل کاهش رشد نقدینگی، گفت: خوشبختانه دولت سیزدهم خود را ملزم به عمل کردن در چارچوب درآمدها و عدم چاپ پول یا استقراض از بانک‌ها کرده که حاصل آن کاهش نرخ رشد نقدینگی است.

۳ دلیل اساسی کُند شدن آهنگ رشد نقدینگی

به گزارش کارآفرین نیوز، علیرضا پور فرج با اشاره به کاهش حجم نقدینگی در اقتصاد ایران،‌ اظهار کرد: تنظیم بودجه براساس منابع مالی یکی از اقداماتی است که در کاهش رشد نقدینگی موثر است و دولت سیزدهم در این راستا به این مسئله توجه داشته است.

وی افزود: اگر دولت بودجه را طوری تنظیم می کرد که مجبور به استقراض از بانک ها و خلق پول (چاپ پول) می شد، پایه پولی افزایش می یافت و در پی آن شاهد رشد نقدینگی در کشور می شدیم این در حالی است که در دولت سبزدهم سعی شده کسری بودجه کنترل شود و دولت برای پرداخت تعهدات بودجه‌ای، دست به استقراض داخلی و خارجی نزند که اجرای آن، باعث شد آهنگ رشد نقدینگی کاهش پیدا کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: کاهش رشد نقدینگی نتیجه انضباط مالی دولت است؛ خوشبختانه دولت خود را ملزم به عمل کردن در چارچوب درآمدها و عدم چاپ پول یا استقراض از بانک ها کرده است.

وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ رشد نقدینگی در فروردین ۱۴۰۱ نتیجه اقدامات دولت است، تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که در برخی ایام سال شاهد افزایش یا کاهش نرخ رشد نقدینگی در کشور باشیم، اما پیش بینی می کنیم که در ماه های آتی حجم نقدینگی به سمت رشد منفی حرکت کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =