به گزارش کارآفرین نیوز؛ این بار نوبت به تدیدوج رسید که کلاهبرداری از آب درآید تا پس از فرار روجا ایگناتووا بنیانگذار وانکوین با ۴ میلیارد یورو کلاهبرداری، بنیانگذاران تدیدوج نیز ۵ میلیون دلار از جیب تریدرهای در جستجوی سودهای کلان بدزدند.
ظاهرا هشدار کارشناسان در مورد مخاطرات سرمایه گذاری در بازار بی در و پیکر رمزارزها به گوش معامله گران فرو نرفته و طمع سودهای کلان، آنها را چشم و گوش بسته، راهی این بازار کرده تا پس از مدتی، نشئگی سودهای کلان، با کلاهبرداری های کلان تر، از سرها بیرون رود.
پس از اینکه روجا ایگناتوورا توانست از ۳ میلیون نفر ۴ میلیارد یورو کلاهبرداری نماید و وان کوین را به هوا بفرستند و تحت تعقیب بین المللی پلیس اف بی آی قرار بگیرد، تدی دوج نیز پرده ها را کنار زد و از کلاهبرداری ۵ میلیون دلاری رونمایی کرد.
یکی از پروژه های بازار کریپتو، تدی دوج (TEDDY) نام دارد که به تازگی مشخص شد کلاهبرداری راگ پول بوده است.
بر اساس گزارش و تایید شرکت امنیتی پک شیلد در حوزه کریپتو و بلاک چین، پروژه تدی دوج راگ پول بوده و ثبت کننده قرارداد این پروژه مرتبا در حال پامپ و دامپ قیمت توکن بومی این پروژه یعنی TEDDY بوده است.
در پی این افشاگری، ارزش تدی دوج سقوط ۹۹.۴ درصدی را از اوج قیمتی خود تجربه کرده تا تمامی ارزش خود را از دست دهد. افراد مسئول این اتفاق نیز موفق شدند از طریق کلاهبرداری خود ۳ میلیون دلار توکن BNB و ۲ میلیون دلار استیبل کوین BUSD به جیب بزنند. بر اساس داده های پک شیلد، سرمایه های ذکر شده در حال حاضر به صرافی بایننس منتقل شدهاند. علاوه بر موارد ذکر شده، نشانه هایی نیز یافت شده که از ارتباط میان تدی دوج با هف پیتزا (Half Pizza) خبر میدهد. شخصی که پشت این راگ پول بوده، توانسته با ۱۰هزار توکن BNB و ۲ میلیون استیبل کوین BUSD به ارزش مجموع حدود ۴.۶میلیون دلار بگریزد.
گفته میشود سازندگان این رمزارز از محبوبیت دوج کوین (DOGE)، میم کوین برتر بازار، برای جمعآوری سرمایه استفاده کردهاند. پیشتر و رمزارزهای دیگری از جمله دوج مادر (DogeMother) یکی از کپیهای بیشمار از میم کوین برتر، هم در نهایت به یک کلاهبرداری هانیپات (honeypot) تبدیل شده بودند. هانیپات، نوعی کلاهبرداری است که طی آن، سرمایه کاربر قفل شده و نگه داشته میشود و فقط توسعهدهنده یک پروژه قادر به بازیابی آن است.
از روجا تا نمونه ایرانی کلاهبرداران
پیش از این در ماه گذشته، روجا ایگناتووا که به خودش لقب ملکه رمزارز (Cryptoqueen) داده بود و از همان دسته کلاهبردارهای بازار کریپتو است، به فهرست ۱۰ نفر از افراد تحت تعقیب افبیآی اضافه شد تا شاید ۴ میلیارد یورو کلاهبرداری او از ۳ میلیون نفر به آنها بازگردانده شود؛ هرچند بیش از ۴ سال است که او دیگر رفته، اما از آنسو در همان زمان، نمونه ایرانی روجا دستگیر شد.
روجا ایگناتووا دارای تبعیت بلغارستانی و آلمانی است که در ۱۰ سالگی با خانواده خود به جنوب آلمان مهاجرت کرد. او بنیانگذار وانکوین است که به خاطر طرح پانزی وانکوین به کلاهبرداری محکوم شده و از اکتبر ۲۰۱۷ به صورت ناشناس زندگی میکند.
او موفق شد با فریب دادن مردم، از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ افراد بسیاری در کشورهای مختلف را به خرید وان کوین ترغیب نماید و از این طریق ۴ میلیارد یورو به جیب بزند، تا جایی که مجله تایمز از آن به عنوان یکی از بزرگترین کلاهبرداریهای تاریخ یاد کرد.
روجا مانند بنیانگذاران تدی دوج، چند نقطه ضعف جامعه را شناسایی و از آنها سوء استفاده کرد، او میدانست به تعداد کافی آدمهایی هستند که یا آن قدر درماندهاند یا حریص، یا سردرگم، که روی وانکوین شرط ببندند و میدانست که در زمانهای که انبوهی از اطلاعات ضدونقیض در اینترنت هست، تشخیص حقیقت از دروغ دارد دشوارتر میشود.
چیزهای رمزنگاری شده
همچنین در اواخر تیرماه، نشست G۲۰ در حالی در اندونزی برگزار شد که یکی از سخنرانان آن، فیلیپ لو رئیس بانک مرکزی استرالیا بود، فیلیپ لو در این ملاقات مقامات اقتصادی به وضوح نشان داد که تمایلی به استفاده از کلمه «رمزارزها» یا حتی «دارایی» ندارد چرا که به اعتقاد او، کریپتوها ویژگیهای ارزی ندارند. لو با بکار بردن کلمه "چیز" به جای "رمزارز" تاکید کرد: امواج سفتهبازی اغلب به ضرر مردم ختم میشود، به ویژه افرادی که به خوبی آگاه نیستند.
فیلیپ لو تاکید کرد که وظیفه دولت، نظارت است نه ایجاد یک استیبلکوین دولتی!
لو در عین حال گفت: پول خصوصی هرگز از حمایت انبوهی همچون ارزهای رسمی برخوردار نخواهد شد.
اشاره لو به "زیان مردم" در این سخنرانی در واقع برمی گردد به سقوط آزاد قیمت رمزارزها که باعث شده میلیاردها دلار از جیب مردم روانه جیب طراحان رمزارزها شود. البته پیش از این سقوط آزاد، کسانی مانند بیل گیتس بودند که هشدار دادند و با تاکید بر عدم سرمایه گذاری در رمزارزها، به طعنه گفتند که اگر میزان سرمایه شما از ایلان ماسک کمتر است، مراقب سرمایه خود در بازار کریپتو باشید.
نظر شما