صندوق بین‌المللی پول، در گزارش چشم‌انداز رشد اقتصادی (WEO) سال ۲۰۲۲، روسیه را تنها کشوری در گروه بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه (EMDEs) توصیف کرد که رشد چشمگیر منفی را تجربه خواهد کرد.

چشم‌انداز رشد اقتصادی کشورهای آسیایی

به گزارش کارآفرین نیوز، صندوق بین المللی پول در روزهای گذشته، چشم انداز نامطمئن و تاریکی برای رشد اقتصادی ترسیم کرد.

پیش بینی شده است رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۲ به ۳.۲ درصد برسد و در سال آتی نیز با کاهش ۰.۳ درصدی، این روند ادامه داشته باشد.

همچنین پیش بینی رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۲.۹ درصد اعلام شده است.

چشم‌انداز رشد اقتصادی کشورهای آسیایی

۱. نمودار صندوق بین المللی پول (IMF) از چشم انداز رشد اقتصادی (WEO) مناطق مختلف جهان

در این نمودار پیش بینی شده است اقتصاد منطقه یورو با کاهش چشمگیر از ۵.۴ به ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱.۲ در سال ۲۰۲۳ برسد.

آمریکا نیز که در سال ۲۰۲۱، رشد ۵.۷ درصدی را تجربه کرده بود در سال جاری و آتی به ترتیب با پیش بینی رشد ۲.۳ و ۱ درصدی از جانب صندوق بین المللی پول روبرو شده است.

تنها منطقه ای که در پیش بینی صندوق، تغییرات قابل توجهی نداشته است منطقه صحرای آفریقا بوده است که از رشد ۴.۶ درصدی در سال گذشته به ۳.۸ و ۴ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ میلادی دست خواهد یافت.

چشم‌انداز رشد اقتصادی کشورهای آسیایی

۲. نمودار افزایش قیمت ها در مناطق مختلف جهان

آبی: بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه آسیا (EMDEs)، زرد: اقتصادهای پیشرفته آسیا (AE)، قرمز: منطقه یورو، و سرمه ای: آمریکا

در این نمودار، استرالیا، هنگ کنگ، ژاپن، کره جنوبی، ‌ نیوزیلند، ماکائو، سنگاپور و تایوان در زمره اقتصادهای پیشرفته آسیا (AEs) قرار گرفته اند.

چین، هند؛ اندونزی، مالزی، فیلیپین، تایلند و ویتنام هم، گروه بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه (EMDEs) این قاره را تشکیل می دهند.

آسیا

پیش بینی رشد اقتصادی صندوق برای کل قاره آسیا، به ترتیب ۴.۲ و ۴.۵ برای سال جاری و آتی اعلام شده است. سال گذشته با وجود تشدید قرنطینه ها، این منطقه رشد ۶.۵ درصدی داشته است.

در میان اقتصادهای پیشرفته آسیا، پیش بینی رشد اقتصادی در استرالیا از ۴.۸ درصد به ۳.۸ درصد در سال جاری و ۲.۲ در سال آتی کاهش یافته است. رشد اقتصادی کره جنوبی در سال گذشته، جاری و آتی به ترتیب ۴.۱، ۲.۳ و ۲.۱ درصد پیش بینی شده است.

اما نکته جالب توجه، پیش بینی رشد اقتصادی ژاپن است که بدون تغییر در سه سال پیاپی، ۱.۷ درصد برآورد شده است.

صندوق بین المللی پول (IMF) برای گروه بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه جهان، رشد اقتصادی ۳.۶ درصدی پیش بینی کرده است که کاهش ۳.۲ درصدی نسبت به سال گذشته، بسیار قابل توجه است.

بالاترین میزان رشد اقتصادی در میان این گروه، به عربستان با ۷.۶ درصد و هند با ۷.۴ درصد ارزیابی شده است که در میان تمام کشورهای دنیا نیز بالاترین پیش بینی رشد محسوب می شود.

هند که سال گذشته با ۸.۷ درصد، در صدر جدول چشم انداز رشد اقتصادی قرار داشت، در سال جاری با پیش بینی ۷.۴ درصدی روبرو است.

چین نیز به دلایل گوناگون از جمله تداوم قرنطینه ها، همچنان در کسب جایگاه بالاترین رشد اقتصادی در گروه ناکام ماند و از رشد ۸.۱ درصدی در سال ۲۰۲۱ به ۳.۳ درصد در سال جاری بسنده خواهد کرد.

اما برای گروه EMDE آسیا نیز پیش بینی ۴.۶ درصدی در سال ۲۰۲۲ و ۵.۱ درصدی در سال ۲۰۲۳ تخمین زده شده است که کاهش ۲.۶ درصدی سال جاری نسبت به سال گذشته مشهود است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =