به گزارش کارآفرین نیوز، پس از آغاز تحریم های کشورهای غربی علیه روسیه، بسیاری از کشورها با هدف پیشگیری از اتفاقات مشابه، دلارزدایی در عرصه اقتصاد بین الملل را در دستور کار قرار دادند. غیر از کشورهای عضو بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی)، چندین کشور برای پیوستن به این گروه و ایجاد مجرای پرداخت مشترک بر مبنای ارز غیردلاری ابراز تمایل کرده اند.
الکساندر پانکین (Alexander Pankin)؛ معاون وزیر خارجه روسیه گفت: روسیه در تصمیم خود برای خارج کردن دلار و یورو از عرصه مراودات اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری مشترک با شرکای خود جدی است زیرا این ارزها در جریان فشارهای فزاینده تحریمی، به مثابه سَم برای اقتصاد روسیه و دنیا عمل کرده اند.
وی در روزهای گذشته نیز تاکید کرده بود برای مقابله با فشارهای فزاینده ژئوپلیتیکی، تنها راه تضمین امنیت و ثبات در روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری میان روسیه و شرکا، اجتناب از استفاده از این ارزهای سمّی به ویژه دلار و یورو و چرخش به سمت جایگزین های قابل قبول به ویژه ارزهای ملی است.
پیشتر وزارت خارجه روسیه، در حالی که روند فعلی در سیستم های مالی جهانی را برای برقراری نظم چندقطبی جهانی، نامطلوب توصیف کرده بود، تداوم این شرایط را ابزاری برای تحقق اهداف گروه خاصی از کشورها خوانده بود.
پانکین امروز با اشاره به خاطرنشان کرد: کاملا آشکار است غرب با هدف گسترش قدرت و ارتقای جایگاه در عرصه اقتصاد بین الملل، برای تداوم شرایط نامطلوب کنونی در جهان تلاش می کند. جای امیدواری است که با وجود تحریم های غیرمنطقی و غیرقابل توجیه، بسیاری از کشورها همچنان به ضرورت دلارزدایی از مراودات اقتصاد خارجی خود می اندیشند.
وی همچنین با اشاره به مثبت بودن مذاکرات با آذربایجان، بحرین، مصر، هند، چین، کوبا، میانمار، نیجریه، تایلند و چند کشور دیگر برای پذیرش کارت های بانکی میر (Mir) در نظام بانکی این کشورها در آینده نزدیک خبر داد.
پس از آنکه دسترسی کاربران روسی به بزرگترین سیستم های جهانی پرداخت مانند ویزا و مَسترکارت با دلایل غیرقابل توجیه قطع شد، گسترش جغرافیایی دسترسی یا به عبارت بهتر؛ دسترس پذیری کارت های میر در سایر کشورها در اولویت قرار گرفت.
کارت های میر در حال حاضر، در ارمنستان، آبخازیا، بلاروس، ویتنام، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، اوستیای جنوبی، ازبکستان، ترکیه و کره جنوبی قابل استفاده است.
نظر شما