نفت را می‌توان سیاسی‌ترین کامودیتی کره زمین نامید که با هر نوع تغییر سیاست یا اظهارنظر در هر گوشه دنیا، ثبات قیمتی خود را از دست خواهد داد.

نفت به کدام سو خواهد رفت؟

به گزارش کارآفرین نیوز، پس از سه روز افزایش قیمت، روز دوشنبه ۲۲ آگوست قیمت نفت کاهش یافت.

تحلیلگران، نگرانی معامله گران و سرمایه گذاران از افزایش احتمالی نرخ بهره فدرال رزرو را یکی از دلایل این کاهش قیمت ارزیابی می کنند.

افزایش نرخ بهره آمریکا به کاهش رشد اقتصاد جهانی و در نتیجه ایجاد روند کاهشی در سمت تقاضای زنجیره تامین نفت منتهی خواهد شد.

از سوی دیگر، شرایط نابسامان توزیع برق در چین به ویژه استان سیچوان در منطقه جنوب غربی این کشور، به عنوان عامل دوم، چشم انداز تقاضای نفت از سوی صنایع منطقه را مبهم ساخت.

موج کم سابقه گرما در این منطقه موجب شد با هدف تامین برق مورد نیاز بخش خانگی، جریان انتقال و توزیع برق به صنایع و مراکز تجاری با محدودیت مواجه شود.

از آنجا که تداوم جریان فعالیت های صنعتی و تجاری در این منطقه بر اقتصاد چین تاثیرگذار است، تعطیلی این مراکز بر افق چشم انداز تقاضا تاثیر می گذارد و کاهش قیمت نفت را محتمل تر می سازد.

خبر سوم برای ایجاد تلاطم در بازارهای نفتی را روز گذشته شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان؛ وزیر انرژی عربستان (SPA) اعلام کرد: برای برقراری ثبات قیمتی در بازارهای نفتی، تولیدکنندگان اصلی اپک (OPEC) می توانند در میزان تولید خود تجدید نظر کنند و در صورت لزوم، اوپک پلاس، تولید خود را کاهش خواهد داد.

این هشدار کافی بود تا بازارهای جهانی نفت بار دیگر با افزایش احتمال وقوع اختلال در زنجیره تامین منابع انرژی روبرو شوند.

در ماه های ابتدایی سال جاری و پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت به طرز بی سابقه ای افزایش یافت به گونه ای که به ۱۴۷ دلار نزدیک شد و احتمال وقوع بدترین بحران انرژی را پس از دهه ۱۹۷۰ در چشم انداز بازارهای انرژی افزایش داد.

اما در هفته های اخیر، با افزایش نگرانی ها از کاهش رشد اقتصادی چین و افزایش احتمال وقوع رکود در غرب، به ۹۵ دلار در هر بشکه نیز رسیده بود.

تحلیلگران، به دلیل افزایش قیمت انرژی همزمان با موج گرمای بی سابقه، اقتصاد منطقه یورو را در هفته های جاری به شدت نگران کننده خوانده اند و احتمال وقوع رکود را بیش از همیشه ارزیابی می کنند.

قیمت آتی نفت خام برنت پس از کاهش روز گذشته، با افزایش یک درصدی (۹۳ سنت) به ۹۷.۴۱ دلار در هر بشکه رسیده است. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز یک درصد افزایش داشت و در محدوده ۹۱.۲ دلار در هر بشکه معامله شد.

شاخص این دو منبع فسیلی استراتژیک در ماه جاری به ترتیب با ۱۲ و ۸ درصد کاهش داشته است. پس از یک روز متلاطم در معاملات نفتی جهان، همچنین هیثم الغیث امروز اعلام کرد کمبود ظرفیت مازاد، یک معضل اساسی در روند معاملات نفتی است.

رییس جدید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) همچنین تاکید کرد میزان تقاضا به اندازه ای است که توانایی جذب افزایش عرضه را در کوتاه مدت خواهد داشت.

از سوی دیگر، اختلال در جریان انتقال نفت روسیه به اروپا از طریق قزاقستان بر نگرانی های اروپا از شرایط تامین گاز دامن زده است و موجب افزایش قیمت منابع انرژی در قاره سبز شد.

خط لوله نفت

شرکت نفت کاسپین (CPC) که بزرگترین سهامدار آن، شرکت دولتی ترنسنفت روسیه است اعلام کرد از سه پایانه انتقال، دو پایانه از مدار خارج شده است.

از هفته گذشته، بازار نفت منتظر تصمیم نهایی برای موضوع توافق با ایران است تا پس از روشن شدن شرایط ورود نفت ایران به بازارهای جهانی، بار دیگر کاهش قیمت این کامودیتی ارزشمند در دستور کار بازارهای جهانی قرار گیرد گرچه رییس اپک تاکید کرده نفت ایران به تدریج وارد بازارها خواهد شد.

به نظر می رسد پس از آغاز جنگ در اروپای شرقی، کامودیتی های استراتژیک انرژی، بیش از پیش گرفتار تلاطم معاملاتی شده اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =