سخنگوی وزارت صمت گفت: واردات کالاهایی که تولید بالا دارند و رقابت پذیر هستند همچون لوازم خانگی، باید آزاد شود و این موضوع در دست بررسی است.

احتمال لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی

به گزارش کارآفرین نیوز، امید قالیباف در نشست خبری در خصوص نتیجه بررسی لغو ممنوعیت واردات چهار یا پنج قلم کالا، اظهار کرد: واردات کالاهایی که تولید بالا دارند و رقابت پذیر هستند همچون لوازم خانگی، باید آزاد شود و این موضوع در دست بررسی و در پروسه تصمیم گیری است.

وی افزود: واردات تا ابد نمی‌تواند ممنوع بماند؛ خط قرمز این است که به تولید داخل ضربه نخورد اما اگر واردات منجر به بهبود کیفیت و قیمت بهتر شود، اقدام به لغو ممنوعیت واردات خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی یک فرصت طلایی داشتند و از آن استفاده کردند، گفت: هدفگذاری امسال، تولید بیش از ۱۸ میلیون دستگاه لوازم خانگی است.

افزایش قیمت ناشی از رشد نقدینگی است

قالیباف با بیان اینکه وزارت صمت در افزایش قیمت‌ها دخل و تصرف ندارد، گفت: این موضوع یک پدیده پولی ناشی از مشکلات ساختاری در اقتصاد و افرایش نقدینگی است. وزارت بازرگانی باشد یا نه، تا زمانی که نقدینگی رشد کند، قیمت‌ها بالا می‌رود؛ بنابراین وزارت بازرگانی نقش زیادی ندارد.

البته وزارت بازرگانی نکات مثبتی هم دارد اما رویه جهانی، یکجا دیدن سیاست‌های تجاری و تولید است که همین باعث ادغام وزارتخانه‌ها شد. اگر این سیاست در کشور ما درست اجرا نشده مشکل سیاست نیست.

وی با بیان اینکه تحریم‌ ها ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه تولید را بخاطر هزینه حمل و نقل، هزینه واسطه تامین پول و... افزایش داده است، تصریح کرد: اگر تحریم های اقتصادی لغو شود، هزینه تولید ممکن است تا ۲۵ درصد کاهش یابد که البته به معنی ارزان شدن نیست چون با تورم ۴۰ درصدی هم مواجه هستیم.

پلتفرم خودروی اقتصادی تا شهریور ۱۴۰۲ به تولید می‌رسد

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای ارتقا کیفیت خودرو در کوتاه مدت به دنبال افزایش کیفیت قطعات هستیم، گفت: در بلند مدت اما، مشکل پلتفرم یا بن‌سازه است و باید به دنبال پوست اندازی پلتفرمی برویم. پلتفرم خودروی اقتصادی هم تا شهریور سال آینده به تولید می‌رسد.

وی با بیان اینکه آیین نامه واردات خودرو نهایی شده و ظرف یک هفته آینده جزئیات آن اطلاع رسانی و واردات انجام می‌شود، اظهار کرد: با خودروسازی هایی همچون تویوتا ژاپن و شرکت های خودروساز آلمانی و چینی و هندی برای واردات رایزنی شده است. هدف‌گذاری واردات خودرو برای کم درآمدها است و دو سقف ۱۰ و ۲۰ هزار دلار تعیین شده است بنابراین خودروی وارداتی بالای ۲۰ هزار دلار نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه استانداردهای ۸۵ گانه و حتی بیشتر حتما باید برای خودروهای وارداتی پاس شود، گفت: باید به این نکته توجه شود که خودروهای اقتصادی بی کیفیت نیستند، بلکه با کیفیت و مناسب هستند. ۵۰ درصد تقاضا در دنیا را خودروهای اقتصادی تشکیل می‌دهد و خودروسازانی که در سطح جهانی کار می‌کنند هم روی دهک ۱۰ برنامه ریزی نمی‌کنند.

مرحله سوم قرعه کشی خودرو در شهریور

قالیباف با بیان اینکه مرحله سوم قرعه کشی خودرو در شهریور انجام می‌شود، گفت: برای اجرای طرح، ابتدا عرضه و توان تولید بررسی و تجمیع و بعد بر اساس اینکه می‌توانند استانداردها را پاس کنند یا نه تصمیم گیری می‌شود. بعد مشخص شدن این موارد، تاریخ دقیق قرعه کشی اعلام خواهد شد.

وی درباره واگذاری خودروسازی‌ها که طبق دستور رئیس جمهوری باید تا شهریور انجام شود، گفت: سهام خودروسازی‌ها قیمت گذاری و پیش نویس سند تکمیل شده که در هفته دولت امضا می‌شود. سپس به سرعت به دنبال اهلیت سنجی متقاضیان و واگذاری خواهیم رفت. در حال حاضر سایپا برای واگذاری ۴۱ درصد و ایران خودرو برای حدود ۲۰ درصد از سهام خود اعلام واگذاری کرده، اما وزارت صمت تصمیم می‌گیرد چقدر از این سهام مصوب شود و روش واگذاری چه باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =