در حالیکه پس از شیوع کرونا، میزان امید به زندگی در آمریکا و اروپا کاهش داشته، این شاخصه در چین افزایش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل اقتصادی، نقش و ارتباط مستقیم با میزان امید به زندگی دارد.

چرا امیدبه‌زندگی در چین افزایش و در آمریکا کاهش یافت؟

به گزارش کارآفرین نیوز؛ از سال ۲۰۲۰ امید به زندگی در میان چینی ها بالاتر از آمریکایی ها قرار گرفته است این در حالی است که تا پیش از آن، امید به زندگی نزد آمریکایی ها بیشتر بود و از شروع دوران کرونا با کاهش ناگهانی آن، این شاخصه به ۷۶ سال رسید، جالب اینکه از ۲۰۲۰ به بعد، امید به زندگی در میان چینی ها روند صعودی خود را ادامه داد و به ۷۸ سال رسید.

چرا امیدبه‌زندگی در چین افزایش و در آمریکا کاهش یافت؟

امید به زندگی در دهه ۱۹۸۰ میلادی در چین ۶۷ سال و درآمریکا ۷۸ سال بود، طی این سالها این میزان برای چینی ها به ۷۸ سال رسیده است و برای آمریکایی ها به ۷۶ سال.

از ژاپن تا لسوتو

امید به زندگی یا متوسط طول عمر (Life Expectancy) یک شاخص آماری است که نشان می‌دهد اعضای یک جامعه به طور میانگین چقدر عمر می‌کنند، یا به عبارت دیگر، انتظار می‌رود چقدر عمر کنند.

تحقیقات نشان داده که امید داشتن به زندگی و پیش بینی سطح عملکرد افراد رابطه مستقیم با یکدیگر دارند. یعنی هر قدر امیدتان به زندگی بیشتر باشد، امکان موفقیت در زمینه‌های مختلف مثل شغلی، تحصیلی، ورزشی و غیره بیشتر می‌شود. امید فقط یک احساس خوب و زیبا نیست، بلکه سیستم انگیزش شناختی افراد نیز می‌باشد.

چرا امیدبه‌زندگی در چین افزایش و در آمریکا کاهش یافت؟

مطابق آمارهای موجود، کشورهای ژاپن، هنگ کنگ، ایسلند، سوییس و استرالیا به ترتیب در رده‌های اول تا پنجم هستند که با حدود ۸۲ سال از میانگین جهانی ۲۲ درصد بالاتر است و کشورهای سوازیلند، موزامبیک، زیمبابوه، سیرالئون و لسوتو نیز به ترتیب در پایین‌ترین رده قراردارند.

آمریکا، چین و اروپا

تایج یک تحقیق نشان می دهد که از میان عوامل اقتصادی، نرخ تورم و نرخ بیکاری، تاثیر منفی و نرخ تشکیل سرمایه و درجه توسعه یافتگی کشورها تاثیری مثبت بر امید به زندگی دارند، همچنین، تاثیر شاخص شهرنشینی نیز به عنوان یک عامل اقتصادی اجتماعی بر امید به زندگی مثبت ارزیابی شده است. بر این اساس، شاخص های کلان اقتصادی تاثیر قابل توجهی بر میزان امید به زندگی دارند.

به غیر از موضوع مهم کرونا که در جهان شیوع پیدا کرد و آمریکا را نیز به طور گسترده دچار مشکلات مختلف نمود، امید به زندگی بطور مستقیم مرتبط با رفاه اجتماعی، سلامت انسان‌ها و توسعه اقتصادی است در حالیکه اقتصاد ایالات متحده به‌دلیل شیوع کرونا و تدابیر قرنطینه در برابر این بیماری طی سال ۲۰۲۰ با رشد ۳.۴ درصدی با انقباض روبرو شد و اگرچه بنا به اعلام وزارت تجارت آمریکا، اقتصاد این کشور طی بازه زمانی اکتبر تا دسامبر سال ۲۰۲۱ میلادی ۵.۷ درصد رشد داشت اما گزارش تورم آمریکا نشان می داد که تورم سالانه آمریکا برای سال ۲۰۲۱ معادل ۷درصد اعلام شد.

چرا امیدبه‌زندگی در چین افزایش و در آمریکا کاهش یافت؟

این عدد تورم از ژوئن ۱۹۸۲ تاکنون بی‌سابقه بوده است عدد تورم بدون درنظر گرفتن بخش غذا و انرژی نیز ۵.۵ درصد گزارش شده است. سال گذشته تورم آمریکا به علت کمک‌های معیشتی کرونایی دولت ترامپ و بایدن رشد بی‌سابقه‌ای داشته و از ۱.۴ درصد در ژانویه به ۷ درصد در ماه دسامبر رسید.

از سوی دیگر، بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد رشد داشت و کل رشد اقتصادی آن در سال ۲۰۲۱ نیز به ۸.۱ درصد رسید. اقتصاد چین در سه ماهه اول سال ۱۸.۳ درصد، در سه ماهه دوم ۷.۹ درصد و در سه ماهه سوم ۴.۹ درصد رشد داشت.

بنابر داده‌های اداره آمار چین، سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور نیز به ۱۲۵۵۱ دلار رسید و از میانگین جهانی بالاتر رفت، با توجه به طبقه بندی بانک جهانی چین با این رقم به کشورهای با درآمد بالا نزدیک شد.

اروپا در پی آمریکا

جالب این است که علیرغم چین، آمارهای یورواستات از کاهش امید به زندگی در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا همزمان با شیوع ویروس کرونا حکایت دارد.

چرا امیدبه‌زندگی در چین افزایش و در آمریکا کاهش یافت؟

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که از دهه ۱۹۶۰ به این سو طی هر دهه به طور متوسط امید به زندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا دو سال افزایش یافته است با این حال، آخرین داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که متوسط امید به زندگی در کشورهای عضو این اتحادیه طی ۶ سال گذشته راکد شده و در حدود ۸۱ سال باقی مانده است.

افزون بر این، به دنبال شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ امید به زندگی هنگام تولد در اکثر قریب به اتفاق کشورهای عضو اتحادیه اروپا کاهش یافته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.