به گزارش کارآفرین نیوز، در ساعات ابتدایی معاملات جهانی بازار نفت روز ۱۹ سپتامبر، نفت در بازارهای آسیایی در مدار افزایش قیمت قرار گرفت.
تحلیلگران، دو عامل را در بروز این افزایش قیمت مؤثر می دانند: کاهش قدرت دلار و نگرانی های پیش رو از احتمال بروز رکود که بر تحریم های جدید اتحادیه اروپا (از ماه دسامبر) بر نفت روسیه مترتب است.
نفت خام برنت در معاملات صبح دوشنبه با افزایش ناگهانی ۱.۱۵ دلاری (۱.۳ درصد) به ۹۲.۵ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با افزایش ۱.۲ درصدی (۱.۰۵ دلاری) به ۸۶.۱۶ دلار در هر بشکه رسید.
در روزهای پایانی هفته گذشته، کاهش قیمت جهانی نفت خام و همچنین وست تگزاس اینترمدیت موجب شد قیمت ها به ترتیب به ۸۵ و ۸۳.۹۳ دلار در هر بشکه برسد.
ترس از کاهش رشد اقتصاد جهانی ناشی از افزایش مجدد نرخ بهره توسط فدرال رزرو و کاهش قدرت دلار پس از افزایش بی سابقه شاخص دلار از عوامل تأثیرگذار بر قیمت نفت در هفته گذشته بوده است. کاهش قیمت دلار نیز ارزان شدن کامودیتی های دلاری را برای دارندگان سایر ارزها در پی دارد.
همچنین با تسهیل قرنطینه ها در شهر ۲۱ میلیون نفری چنگدو در جنوب غربی چین، نگرانی ها از تغییر میزان تقاضا در این کشور را کاهش یافته و صادرات بنزین و گازوییل چین نیز افزایش یافته است. چین؛ دومین مصرف کننده بزرگ انرژی در جهان است.
رییس شرکت نفت کویت (KPC) اعلام کرد تغییری در میزان تقاضای مشتریان نفت این کشور ایجاد نشده است. براساس آمار اوپک، این شرکت روزانه ۲.۸ میلیون بشکه نفت عرضه می کند. شرکت نفت بصره عراق نیز اعلام کرد عملیات بارگیری و صادرات نفت از پایانه نفتی بصره عراق نیز به حالت عادی بازگشته است. نفت سبک بصره و نفت صادراتی کویت جزو ۱۳ نفت خام سبد نفتی اوپک هستند.
شرکت های انرژی آمریکا نیز پس از سه هفته بر تعداد سکوهای فعال نفتی و گازی خود افزوده اند. افزایش تعداد چاه های نفتی به عنوان شاخص بازدهی و بهره وری آینده، نشانه تأمین و عرضه بیشتر منابع فسیلی در بازار محسوب می شود.
تعداد سکوها و چاهای نفت و گاز آمریکا در روز ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) به بالاترین سطح از ماه آگوست رسیده است. در هفته پیش از آن، نیز مؤسسه نفت آمریکا (API) از ۶ میلیون بشکه افزایش تولید خبر داده بود.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) در روزهای گذشته، رشد مجدد قیمت و تقاضا در بازار نفت را به فال نیک گرفته و آن را نشانه ای از کنترل اقتصادهای بزرگ بر شرایط اقتصادی با وجود تورم فزاینده خوانده بود.
تحلیلگران، این نوسانات قیمتی را به دلیل وابستگی شدید اقتصاد جهان به این کامودیتی سیاسی می دانند.
نظر شما