به گزارش کارآفرین نیوز، از روشهای بیاثر کردن تحریم انتقال پول بهرهگیری از پیمانهای پولی دو جانبه است. در این روش تسویه به جای استفاده هر دو طرف تجارت از یک ارز جهانروا مانند دلار از ارزهای داخلی آنها استفاده میشود. در این روش تسویه پول، احتیاجی به عامل سوم تسهیل یا تاییدگر وجود ندارد و توافقات بین بانکهای مرکزی دو کشور منعقد میشود.
مصطفی نقیپور رئیس انجمن صنفی فینتک معتقد است: رمزارزهای ملی میتواند باعث تسهیل و شفافیت پیمانهای پولی دوجانبه شوند.
وی در گفتوگو با کارآفرین نیوز، اظهار کرد : ایجاد یک رمزارز ملی احتیاج به ملزومات و تکنولوژی دارد که باید توسط هر دو کشور تامین شده باشد.
رئیس انجمن صنفی فینتک در تشریح یک پیمانپولی دوجانبه، افزود: روند کار هم مشخص است، برای مثال تجارت بین پاکستان و ایران را میتوانیم طرح کنیم؛ بانک مرکزی پاکستان مقداری ریال نزد خود نگه میدارد، بانک مرکزی ایران هم پول ملی آن کشور را نگه داری میکند، تجار میتوانند از منابعی که این دو بانک نزد یک دیگر دارند برای تسویه حسابهای خود استفاه کنند. البته این موضوع مستقل از رمز ارز ملی است، رمز ارز ملی میتواند کمک کند که این اتفاق شفافتر انجام و اختلافات آتی هم کمتر شود.
نقش آفرینی رمز ارز ملی در دور زدن تحریم ها منوط به قرارداد دو جانبه است
دبیر انجمن صنفی فینتک در پاسخ به این سوال که آیا میتوان با رمز ارز ملی تحریمهای مالی را پشت سر گذاشت؟ اظهار داشت: به صورت قطعی نمیتوان به این سوال پاسخ داد اما به طورکلی مشاهده نشده که از رمزارزهای ملی برای دور زدن تحریمها استفاده شده باشد؛ بنابراین رمزارز ملی برای دور زدن تحریمها کاربرد مناسبی ندارد اما برای مبادلات پولی دوجانبه بینالمللی میتواند مناسب باشد.
وی در تشریح این موضوع، گفت: برای مثال اگر ایران بخواهد با کشوری مانند چین یک قرارداد دوجانبه با پول ملی هر دو کشور منعقد کند با وجود تمام ویژگیهای مثبت این قرارداد در مرحله تسویه دچار مشکل میشویم اما رمزارز ملی چنین مشکلاتی را ندارد. به عبارت دیگر میتوان با فناوریهای نوین و کاربردی این مشکل را حل کرد.
نقیپور، ادامه داد: در ضمن حساب و کتاب مبادله و میزان تجارتی که بین دو کشور انجام شده در فضای بلاکچین و رمزارزی مطمئنتر و دقیقتر انجام میشود.
وی گفت: اگر منظور از دور زدن تحریمها هم چنین اتفاقی است که میتواند با رمزارز ملی رخ دهد اما ابتدا به ساکن باید قرارداد دو جانبه بر مبنای پول محلی شکل بگیرد تا رمزارز ملی هم بتواند در آن نقشآفرینی کند.
نقیپور در پاسخ به این سوال که میتوان امیدوار به بهرهگیری از رمزارز ملی در توافق ۲۵ ساله ایران و چین بود؟ اظهار داشت: در رابطه با قرارداد ۲۵ ساله و ارتباط ایران با چین دو راه مبادله پولی وجود دارد، ابتدا اینکه این اتفاق با استفاده از دلار روی دهد که طبیعتا چنین چیزی غیر ممکن است، احتمال دوم این است که چین از یوان دیجیتال استفاده کند، آنچه پیداست این کشور می خواهد این ارز را به عنوان ارز مبادله ای در دنیا تثبیت کند.
نظر شما