به گزارش کارآفرین نیوز، براساس گزارش موسسه تحقیقات بین المللی آکسفام (Oxfam)؛ سرمایه گذاری هایی که ۱۲۵ میلیاردر دنیا انجام داده اند هر ساله بیش از ۳۹۳ میلیون تن متریک دی اکسید کربن منتشر می کند که این میزان؛ معادل کل میزان سالانه تولید دی اکسید کربن در کل کشورهای فرانسه و مصر است.
براساس ارزیابی نهادهای بین المللی، میانگین آلایندگی فعالیت های میلیاردرها، یک میلیون برابر بیشتر از افراد فقیر دنیا است.
میزان سرمایه گذاری میلیاردرهایی که در تحقیق آکسفام مورد بررسی قرار گرفته اند مجموعا ۲.۴ تریلیون دلار در ۱۸۳ شرکت ارزیابی شده است که البته تنها شرکت هایی را شامل می شود که این افراد، مالک حداقل ۱۰ درصد سهام هستند که ارقام میزان انتشار بر اساس سهم آنها محاسبه می شود.
با ارزیابی های دقیق ثابت شده است میزان آلایندگی سرمایه گذاری هر میلیاردر به طور میانگین ۳ میلیون تن دی اکسید کربن است که بیش از یک میلیون برابر افراد در گروه درآمدی فقیر برآورد می شود. از فعالیت های هر فرد در این گروه درآمدی به طور میانگین، فقط حدود ۲.۷۶ تن گاز دی اکسید کربن در هوا منتشر می شود.
نافکات دابی (Nafkat Dabi)؛ مدیر دپارتمان تغییرات اقلیمی آکسفام می گوید: سبک زندگی میلیاردرها با جت های شخصی و قایق های تفریحی نیز هزاران برابر یک فرد عادی موجب انتشار دی اکسید کربن می شود اما اگر مقوله سرمایه گذاری های آنان را هم لحاظ کنیم از یک میلیون بار هم بیشتر است.
وی می افزاید: علاوه بر این، به طور میانگین ۱۴ درصد سرمایه گذاری این افرد در صنایع آلاینده مانند نیروگاه های فسیلی و صنعت سیمان است.
گرچه در گزارش تاکید شده است میزان دقیق انتشار حاصل از فعالیت های ثروتمندان، از این مقدار هم بیشتر است زیرا این محاسبات دقیق، بر مبنای آماری است که اجازه انتشار علنی داده شده اند و سطح دقیق به دلیل برخی مسایل، منتشر نمی شود.
سبزشویی کافی است
آکسفام از دولت ها خواسته است در اجلاس COP27 بر انتشار علنی میزان انتشار آلاینده ها ناشی از فعالیت های ثروتمندان هم پیمان شوند. همچنین این نهاد معتبر به همراه برخی سازمان های محیط زیستی از ثروتمندان خواسته اند تا از سبزشویی و فریب افکارعمومی دست بردارند.
سبزشویی (Greenwashing)؛ در واقع اقدامات نمایشی است که افراد ثروتمند، به ظاهر اَدای انسان های دوستدار محیط زیست را در می آورند و در برخی فعالیت ها در این راستا سرمایه گذاری می کنند تا از این اقدامات ظاهرسازانه خود در جهت تبلیغ و سودسازی برای سایر فعالیت هایشان بهره ببرند.
آکسفام تخمین زده قانون مالیات بر سرمایه میلیاردرها می تواند تا ۱.۴ تریلیون دلار در سال افزایش یابد که برای جلوگیری از وقوع حوادث طبیعی، تطبیق پذیری با تغییرات آتی و همچنین جبران خسارات وارده به کشورهای در حال توسعه یا کم درآمد که بیشترین خسارات را از تغییرات اقلیمی متحمل می شوند هزینه شود.
براساس اعلام برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP)؛ هزینه های سازگاری با تغییرات در کشورهای در حال توسعه تا سال ۲۰۳۰، هر سال ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.
تنها در قاره آفریقا (نمونه ای از کشورهای فقیر) برای این منظور باید از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰، هر سال ۶۰۰ میلیارد دلار هزینه می شد تا امید به ریشه کنی فقر و گرسنگی گسترده در این مناطق زنده شود.
در میان ۱۸۳ شرکت مورد بررسی که ۱۲۵ میلیاردر معروف دنیا در یک یا چند شرکت از آنها سرمایه گذاری کرده اند کمتر از یک سوم شرکت ها برای انجام اقدامات دانش بنیان (SBTi) با هدف کاهش انتشار آلاینده ها اقدام کرده اند و فقط ۱۶ درصد این شرکت ها، اهداف کربن صفر (Net Zero) را ترسیم کرده اند.
نهادهای بین المللی در حال تهیه مفادی برای ملزم ساختن ثروتمندان به بررسی سطح آلایندگی شرکت هایی که در آن سرمایه گذاری می کنند شده اند.
باید منتظر ماند و دید سازمان های بین المللی می توانند میلیاردرهای کربنی را وادار به پذیرش مسئولیت اجتماعی خود در زمینه کاهش انتشار آلاینده ها کنند یا نه.
نظر شما