به گزارش کارآفرین نیوز، تداوم همگامی بحران های جاری چندگانه در سراسر دنیا موجب شده است بازار کار با تلاطم های بسیار روبرو شود و با سرعت بیشتری به سمت شرایط نامطلوب حرکت کند.
سازمان بین المللی کار (ILO) چشم انداز بازار کار را در جهان در ماههای اخیر نامطلوب توصیف کرد: بازار کار در ماههای اخیر، شرایط نامساعدی را تجربه کرده است و با تداوم این روند، آمار فرصت های شغلی بدون تصدی، کاهش خواهد یافت. با این شرایط، رشد جهانی اشتغال در سه ماه پایانی سال جاری به میزان چشمگیری افت خواهد کرد.
در بسیاری از کشورها، افزایش تورم موجب کاهش دستمزد واقعی شده است. پیش از این، بحران پاندمی موجب کاهش درآمدها شده بود و بروز تورم پس از آن، موجب تشدید روند کاهش درآمدها به ویژه گروه های کم درآمد در بسیاری از کشورها شده است.
دستمزد واقعی (Real Wage) از تفاضل دستمزد اسمی (Nominal Wage) منهای نرخ تورم به دست می آید.
گزارش دیده بان تاکید می کند: وخامت شرایط در بازار کار هم بر ایجاد اشتغال و هم بر کیفیت مشاغل تاثیر می گذارد که حکایت از کاهش آماری در بازار کار دارد. بی عدالتی ها در بازار کار در حال افزایش است و تفاوت همیشگی میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را در این زمینه بیشتر خواهد کرد.
در گزارش دیده بان بازار کار آمده است: همپوشانی زمانی بحران های متعدد که با جنگ روسیه و اوکراین و سرایت جهانی آثار آن همگام شده است تاثیر شدیدی بر بازار کار خواهد داشت. این آثار را می توان در تورم مواد غذایی و منابع انرژی، کاهش دستمزد واقعی، افزایش بی عدالتی ها و افزایش بدهی کشورهای در حال توسعه به وضوح احساس کرد.
گیلبرت هانگبو (Gilbert F. Houngbo)؛ مدیرکل سازمان بین المللی کار در مراسم انتشار گزارش دیده بان خاطرنشان کرد: برای مقابله با شرایط نگران کننده اشتغال در جهان و جلوگیری از رکود چشمگیر در بازار جهانی کار به سیاست های جامع، متوازن و هماهنگ در سطوح ملی و بین المللی داریم.
در آغاز سال ۲۰۲۲، تعداد ساعاتی که افراد، شغل داشتند افزایش یافته بود به ویژه در میان زنان وهمچنین مشاغلی که نیاز به مهارت بالاتری داشتند. گرچه این افزایش ساعات از افزایش مشاغل غیررسمی حکایت داشت که روند ۱۵ ساله رسمیت بخشیدن به برخی مشاغل را در معرض خطر قرار می داد.
سازمان بین المللی کار تخمین زده است در سه ماه سوم سال جاری، میزان ساعات واقعی کار ۱.۵ درصد کمتر از دوران پیش از پاندمی باشد که نشان دهنده کاهش بیش از ۴۰ میلیون شغل تمام وقت است.
در گزارش دیده بان، بر لزوم تقویت گفتمان اجتماعی برای اتخاذ سیاست های ضروری در مقابله با رکود در بازار کار تاکید شده است.
این گزارش همچنین بر لزوم جلوگیری از اتخاذ سیاست های سختگیرانه در بازار کار که می تواند اختلال در بازار کار و همچنین روند کسب درآمدها را هم در کشورهای پیشرفته و هم در حال توسعه در پی داشته باشد.
نظر شما