یه گزارش کارآفرین نیوز، پیش از ریزشهای چشمگیر بازار کریپتو، بسیاری از کشورها تلاش میکردند در این بازار، جایگاهی برای خود دست و پا کنند و با معرفی خود به عنوان کشوری دوستدار کریپتو، علاوه بر شرکتها و صرافیهای کریپتو که گردش مالی بالایی را نوید میدادند، توجه سرمایهگذاران این بازار را نیز به سمت کشور خود جلب کنند.
این عزم در کشورهای آسیایی به ویژه در مرکز و جنوب آسیا بیشتر احساس میشد. در ماههای پایانی سال ۲۰۲۱، آسیا فایننشال در گزارشی از افزایش ۷۰۶ درصدی معاملات بازار کریپتو در منطقه آسیای مرکزی، جنوبی و اقیانوسیه (CSAO) خبر داده بود که کل معاملات این بازار در این منطقه، ۱۴ درصد ارزش معاملات جهانی را شامل میشد و از روند پرشتاب سرمایهگذاریها در این بازار حکایت میکرد.
هند، پاکستان و ویتنام با پیشتازی هند از جمله کشورهایی بودند که افزایش سرمایهگذاریها در این بازار را به نمایش گذاشتند، به گونهای هند با بیش از ۶۴۱ درصد رشد سالانه در این حوزه، به عنوان هاب آتی کریپتو معرفی شده بود.
در حالی که پیش از تشدید قوانین سختگیرانه بر فعالیتها و معاملات رمزارزی سال ۲۰۲۱ در چین، پیش بینیها از ظهور هنگ کنگ به عنوان هاب کریپتو خبر میداد. اما با ورشکستگیهای مکرر رخ داده در این صنعت در سال ۲۰۲۲ و ریزشهای چشمگیر ارزش رمزارزها، به نظر میرسید کمی از تلاشهای گسترده کشورها برای پیشتازی در این عرصه کاسته شده باشد. تلاقی زمانی این اتفاقات با تشدید ترس از وقوع رکود جهانی موجب شد کاهش تلاشها بیشتر به چشم بیاید. اما امارات در مجمع جهانی اقتصاد در داووس از افزایش تلاشهای خود برای تبدیل شدن به هاب کریپتو پرده برداشت.
هاب کریپتو کجاست: هند، هنگ کنگ یا امارات؟
کریپتو؛ نقش مهمی در پیشرفت امارات در تجارت جهانی ایفا خواهد کرد. این جمله وزیر تجارت خارجی امارات، نشان داد این کشور برای رقابت با هنگ کنگ و هند و تصاحب جایگاه سرآمدی در این حوزه، عزم خود را جزم کرده است.
وزیر تجارت خارجی این کشور روز گذشته در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۳ در داووس سوییس تاکید کرد: ما پیشتر، اقدامات را برای جذب شرکتهای فعال در حوزه کریپتو انجام دادهایم و همراستا با افزایش فعالیتها، حاکمیت سیستم قوانین صحیح را در این زمینه ایجاد خواهیم کرد.

این سخنان ثانی زیودی در حالی است که تنها یک هفته از تصویب قوانین جدید در حوزه کریپتو توسط کابینه این کشور میگذرد. براساس قوانین جدید مصوب در این کشور، شرکتها و نهادهایی که به حوزه کریپتو ورود میکنند باید مجوز و تاییدیه از اداره قوانین داراییهای مجازی (VARA) دریافت کرده باشند. همچنین اگر شرکتی از این قانون سرپیچی کند تا سقف ۲.۷ میلیون دلار جریمه خواهد شد.
این کشور در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد: تا سال ۲۰۲۱، باید ۵۰ درصد تراکنشهای دولتی امارات در بستر بلاکچین صورت پذیرد (استراتژی بلاکچین ۲۰۲۱). با وجود ورود زودهنگام این کشور به صنعت بلاکچین، اما بازار کریپتوکارنسی، به اهداف مدنظر مقامات ین کشور دست نیافته است.
عمر سلطان العلما؛ وزیر اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی این کشور نیز در روز ۱۹ ژانویه تاکید کرده بود: به رغم تمام اتفاقات ناخوشایند در این حوزه به ویژه سقوط اف تی ایکس (FTX)، امارات در تصمیم خود برای تبدیل شدن به هاب کریپتو مصمم است.
براساس آمار منتشره اداره تنظیم مقررات ارتباطات و دولت دیجیتال امارات (TDRA)، تا پایان سه ماه سوم (گزارش سپتامبر) سال گذشته میلادی، بیش از ۱۱.۴ درصد شهروندان ساکن امارات در بازار کریپتو فعال هستند و سرمایهگذاریهایی با مبالغ گوناگون به صورت ارزهای دیجیتال انجام دادهاند.
با توجه به حجم تلاشهای این کشور برای سرآمد شدن در عرصه کریپتو، جایگاه دهم بازار کریپتو برای این کشور ۱۰ میلیون نفری راضی کننده نیست.
آنطور که از اخبار برمیآید امارات مصمم است گوی سبقت را از سایر کشورهای مدعی پیشتازی در عرصه کریپتو برباید.
نظر شما