اغلب به کسی که تجارت خود را آغاز کرده است، «کارآفرین» خطاب می‌شود. همچنین با شنیدن واژه کارآفرین، ما تمایل داریم آن را به فردی که سرمایه‌گذاری‌های خود را شروع کرده است، نسبت دهیم. درحقیقت، تعریف رسمی کارآفرینی؛ فرآیند شروع یک تجارت یا سازمان برای سودآوری یا تأمین نیازهای اجتماعی است. در این کتاب با «دانش و اصول کارآفرینی»، آشنا می‌شوید.

کتاب دانش و اصول کارآفرینی؛ از خودتان توقع داشته باشید

به گزارش کارآفرین‌نیوز؛ امروزه که کار و فعالیت شکل تازه‌ای به خود گرفته و به‌سوی خودکارفرمایی و خوداشتغالی در حرکت است، کارآفرینی و کارآفرینان نقش کلیدی در روند توسعه و پیشرفت اقتصادی جوامع مختلف ایفا می‌کنند.

در عصر حاضر، علم و دانش بشری بیش از هر زمان دیگری دچار تغییر و تحولات گوناگون شده است. پیشرفت‌های سریع در زمینه‌های علمی و فناوری ایجاب می‌کند که سطح علمی و تخصصی در رشته‌های مختلف از لحاظ کمی و کیفی و نوع نگرش به آنها ارتقاء یابد.

در این رهگذر با نوآوری و ابداعات جدید فراهم آوردن زمینه‌های تازه در عرصه‌های کار و تولید، ماهیت اشتغال در جامعه چهره‌ای نوین می‌یابد و برای احراز شایستگی وارد شدن در حیطه‌های شغلی مختلف افراد، باید علاوه بر تخصص حرفه‌ای، توانایی‌های ویژه دیگری کسب کنند در غیر این صورت ممکن است فرصت‌های اشتغال را از دست بدهند.

در این راستا کارآفرینی به‌عنوان پدیده‌ای نوظهور، به‌عنوان راهبردی برای حل مشکل بیکاری و ایجاد و خلق عرصه‌های تولید و خدمات به‌منظور رشد و پویایی و افزایش ثروت در جامعه به‌حساب می‌آید، لذا برای رشد و توسعه کشورهای درحال‌توسعه ازجمله ایران یکی از نیازهای اساسی به شمار می‌رود.

کتاب دانش و اصول کارآفرینی؛ از خودتان توقع داشته باشید

هدف این کتاب به نویسندگی سیدمحمدرضا حسینی علی آباد، سیدفخرالدین طاهرزاده موسویان و عادل سعیدی پور، آشنا کردن مخاطب با مبانی کارآفرینی و مفاهیم آن به‌صورت مختصر و مفید برای دانشجویان، محققان و علاقمندان در این حوزه است.

در بخشی از کتاب دانش و اصول کارآفرینی آمده است:

وعده‌های قدیمی ساخته‌شده توسط نظام آموزش‌وپرورش ما این بود که اگر شما واقعاً درس بخوانید، تقریباً کار موردنظر شما تضمین‌شده است.

در دنیای امروز، شما نمی‌توانید بر روی هر چیزی یا هرکسی تکیه کنید شما باید خودتان بتوانید کارهایتان را انجام دهید. ما این را فراگرفته‌ایم که اگر درس نخوانیم، بیچاره‌ایم، آینده‌ای تاریک پیش روی ماست. آینده‌ای که در زمان حال، خبر از هزاران گرفتاری می‌دهد. حدس می‌زنم تا اینجا پیش خودتان آیندهٔ سیاهی را تصور کرده‌اید و تعداد کمی از شما توانسته‌اید زندگی مجلل و لوکسی را برای خودتان متصور شوید. اما آیا به‌واقع این‌طور است که با درس نخواندن به همان آیندهٔ سیاه قرار است سلامی بگوییم؟

باید گفت بله. برای بعضی افراد فقط تحصیلات بالا، ملاک موفقیت قرار دارد. البته منظور ما این نیست که با درس خواندن هم نمی‌توان به خیلی چیزها ازجمله ثروت دست پیدا کرد، بلکه منظور ما این است که شما قطعاً با تغییر تفکر و سبک زندگی خود حتماً می‌توانید به آنچه می‌خواهید دست پیدا کنید. کافی است خود را باور داشته باشید. از بعضی از افراد باید این سؤال را کرد که آیا واقعاً ایمان و باور به خود این‌قدر سخت است؟ آیا این‌قدر ضعیف هستید که کمی تلاش و کوشش شمارا از پای درمی‌آورد؟

تنها ۴۲ درصد از جمعیت ایران خواهان شغل‌های ثابت اداری و دولتی هستند و ۶۵ درصد دانشجویان نیز از پیدا کردن شغل ناامید هستند. بااین‌حال بسیاری از ما، چشم به دولت می‌دوزیم تا برایمان کاری دست‌وپا کند. درست است که دولت و دولت‌مردان وظیفهٔ خدمت‌رسانی به مردم را دارند، اما نمی‌شود تنها آن‌ها را مقصر اصلی دانست.

کتاب دانش و اصول کارآفرینی؛ از خودتان توقع داشته باشید

نمونه‌های زیادی هستند از افرادی که بدون تحصیل توانسته‌اند نام خود را جاودانه و در تاریخ ثبت کنند. استیو جابز (مؤسس اپل)، جان کوم (مؤسس واتساپ)، لری الیسون (مؤسس اوراکل)، ریچارد برانسون (مؤسس ویرجین) و ... از افرادی بودند که تنها بااراده و پشتکار توانستند به افراد موفقی تبدیل شوند تمامی این افراد دارای ویژگی‌هایی هستند که با انجام آن‌ها دست‌به‌کارهای بزرگ می‌زنند. ویژگی‌هایی مثل:

- آن‌ها هیچ‌وقت قانع نیستند، حتی در بهترین شرایط نیز، همواره بهترین‌ها را می‌خواهند.

- آن‌ها از خودشان توقع دارند، نه از دیگران. به‌طور مثال استیو جابز زمانی که پس از تحمل سختی‌های بسیار توانست اپل را به کمپانی میلیارد دلاری تبدیل کند، او را از شرکتی که خودش آن را تأسیس کرده بود اخراج کردند و او بعد از این کار از پای ننشست و شرکت نکست و پیکسار را بنیان گذاشت که شرکت نکست پس از چندی توسط اپل خریداری شد و جابز دوباره به اپل بازگشت.

- همیشه افراد موفق هر طور که شده به سمت علاقه خود می‌روند و دست از پا نمی‌کشند. رفتن به سمت علاقهٔ خود و انجام آن حتی در صورت موفق نشدن نیز خیلی بهتر از آن است که بخواهیم بیکار و بی‌تفاوت نسبت به آن، به دنبال آن نرویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =