دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران گفت: در این سازمان به همت کمیسیون کارآفرینی اجتماعی تلاش خواهیم کرد با انجام مجموعه‌ای از اقدامات در زمینه فعال‌سازی کارآفرینی اجتماعی به ایجاد و توسعه زیرساخت‌های سیاستی و اجرایی آن بپردازیم.

ضرورت فعال‌سازی«کارآفرینی اجتماعی»

به گزارش کارآفرین نیوز، نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه کارآفرینی اجتماعی با حضور مدیران سازمان های مردم نهاد، اساتید، پژوهشگران و فعالان این عرصه در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

در این نشست، فعالان حوزه کارآفرینی اجتماعی به بحث و تبادل نظر پیرامون چالش‌ها و تهدیدها، فرصت‌ها، نقاط ضعف و قوت کارآفرینی اجتماعی در ایران پرداختند.

محمدرضا راوند، دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران در این نشست اظهار کرد: سازمان ملی کارآفرینی، فدراسیون تشکل‌های زیست‌بوم کارآفرینی، فناوری، نوآوری، اقتصاد دیجیتال و دانش بنیان است.

وی افزود: این سازمان در حال حاضر بیش از ۲۰ تشکل از زیست‌بوم کارآفرینی را به عنوان اعضا تحت پوشش قرار داده که عبارتند از: «انجمن شرکت‌های فضای کار اشتراکی، انجمن صنفی کارفرمایی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور، انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران، کانون توسعه کارآفرینی روستایی اندیشه پویا، سازمان مردم نهاد ترویج اینترنت اشیا و علوم داده، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار، فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، انجمن صنفی شرکت‌های اتوماسیون صنعتی، کانون صنفی تحقیقات و بازاریابی ایران، انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، کانون شبکه مشاوران و مهندسی ایران، انجمن مدیریت کیفیت ایران، انجمن ناشران دیجیتال، اتحادیه صنایع لوح فشرده، اتحادیه صنایع بازیافت ایران، انجمن فین‌تک، مجمع عالی کارآفرینان ایران و...».

به گفته راوند، سازمان ملی کارآفرینی ایران یک مجموعه توسعه‌ای و نهادی مشورتی است که در راستای ایجاد هماهنگی و مشارکت و تعامل بین زیست‌بوم کارآفرینی و نهادهای سیاست‌گذار و قانون‌گذار ایفای نقش می‌کند تا به ایجاد پویایی در اکوسیستم کارآفرینی کمک کند.

دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران یادآور شد: در این سازمان به همت کمیسیون کارآفرینی اجتماعی و همراهی فعالان این عرصه تلاش خواهیم کرد با انجام مجموعه‌ای از اقدامات در زمینه فعال‌سازی و بکارگیری کارآفرینی اجتماعی به ایجاد و توسعه زیرساخت‌های سیاستی و اجرایی در این حوزه بپردازیم.

توسعه فرهنگ کارآفرینی اجتماعی در دستور کار کمیسیون

در ادامه این نشست آمال موسوی، نایب رییس کمیسیون کارآفرینی اجتماعی و دبیر کارگروه کسب و کارهای اجتماعی سازمان ملی کارآفرینی ایران تصریح کرد: کمیسیون کارآفرینی اجتماعی از اوایل سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را در سازمان ملی کارآفرینی ایران آغاز کرده و در تلاش است فرهنگ کارآفرینی اجتماعی را در کشور توسعه دهد و فعالان این عرصه را با شبکه‌سازی به هم نزدیک‌تر کند.

وی افزود: هدف از برگزاری نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه کارآفرینی اجتماعی نیز این است که زمینه آشنایی تمامی فعالان این حوزه با یکدیگر فراهم شود تا از این طریق ضمن شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های کارآفرینی اجتماعی در جامعه، در مسیر حل مشکلات این حوزه گام برداریم.

کمیسیون کارآفرینی اجتماعی؛ پارلمان خصوصی کارآفرینی اجتماعی

سعید زاهدی، قائم مقام خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه نیز در ادامه این نشست گفت: کمیسیون کارآفرینی اجتماعی قرار است پارلمان خصوصی کارآفرینی اجتماعی باشد. بنابراین اگر قرار باشد نقشه راهی برای این مهم ترسیم شود، ابتدا لازم است تهدیدها و فرصت‌ها و نقاط ضعف و قوت این حوزه شناسایی شود که این نشست هم به همین منظور برگزار شده و امیدواریم خروجی موثری داشته باشد.

در پایان نیز، پس از بحث و تبادل نظر تمامی شرکت‌کنندگان در نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه کارآفرینی اجتماعی، در بحث تهدید «نگاه امنیتی، از بین رفتن سرمایه اجتماعی، عدم شناخت مسئولان از این حوزه و کمبود منابع»، در بحث فرصت «نیروی جوان و سرمایه انسانی، فرهنگ یاری‌گری در کشور، نگاه مثبت افکار عمومی به حوزه کارآفرینی اجتماعی»، در بحث ضعف‌ها «شبکه‌سازی ضعیف، ضعف رسانه‌ای، مهارت‌های کم نیروی کار» و در بحث نقاط قوت «نیروی جوان آماده به‌کار، فرهنگ کار خیر، ظرفیت‌های کشور» به عنوان عوامل اصلی حوزه کارآفرینی اجتماعی شناسایی شد که نیاز است فعالان این عرصه در راستای رفع تهدیدها و تبدیل آن به فرصت و تقویت نقاط ضعف و قوت کارآفرینی اجتماعی در کشور بپردازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =