کتاب جامعه شناسی کارآفرینی با استفاده از تجارب «عنایت اسلامی اندارگلی» و نظرات محققان و کارشناسان متخصص، پیرامون مسائل تأثیرگذار در ایجاد، توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی و نقش‌های آن در توسعه اقتصادی و ارتقای سطح زندگی اجتماعی نوشته شده است.

جامعه‌شناسی کارآفرینی؛ همبستگی میان توسعه اقتصادی و تعداد کارآفرینان

به گزارش کارآفرین‌نیوز؛ تجربه نشان داده که دولت‌ها به تنهایی قادر به تأمین منافع عمومی جامعه و تحقق اهداف توسعه‌ای نیستند و به همین خاطر استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی تجاری در عرصه تولید کالا و ارائه خدمات باعث گسترش بنگاه‌های اقتصادی در کشورهای توسعه یافته شده است. این امر تحقق پیدا نمی‌کند مگر با کارآفرینی و توسعه فرهنگ کارآفرینی در جامعه و توسعه در زمینه‌های شکوفایی اقتصادی که اشتغال پایدار و رفاه نسبی شهروندان را تا حدود زیادی فراهم می‌کند و موجب گسترش بازدهی اقتصادی، رفاه و توسعه همگانی در جامعه می‌شود.

تحقیقات گویای این است که همبستگی مثبتی بین پیشرفت اقتصادی و تعداد کارآفرینان و تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در یک کشور وجود دارد. بنابراین برای رشد و توسعه اقتصادی کشور بایستی با برنامه‌ریزی برای ایجاد فضاهای لازم در جهت رشد استعدادهای نهفته جوانان و تشویق مردم برای ایجاد کسب و کارهای جدید و با تغییر و اصلاح ساختارهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، تعداد کارآفرینان را افزایش داد زیرا کشوری که تعداد زیادی کارآفرین داشته باشد از انگیزه‌های تجاری و اقتصادی قوی‌تری برای رشد و توسعه خود برخوردار است.

جامعه‌شناسی کارآفرینی؛ همبستگی میان توسعه اقتصادی و تعداد کارآفرینان

هر چند کارآفرینی یک شغل نیست، اما گسترش فرهنگ کارآفرینی در جامعه، نه تنها انواع بیکاری‌های پنهان را آشکار می‌کند، بلکه می‌تواند در پیشگیری و درمان بیکاری که منشأ انواع جرائم در جامعه است و همچنین در توسعه اجتماعی و فرهنگی نقش موثری داشته باشد.

در بخشی از کتاب جامعه شناسی کارآفرینی می‌خوانیم:

حداقل کاری که جامعه می‌تواند برای ترویج کارآفرینی انجام دهد پذیرش کارآفرینان به عنوان عوامل شکوفاساز و نوآفرین است اما با مروری به عظمت کار کارآفرینان و زحمات زیادی که آنان در راه توسعه جامعه متحمل می‌شوند و تعهد بالایی که نسبت به درخشش جامعه در آینده دارند، افراد و گروه‌های موجود در جامعه در کلیه سطوح از جمله خانواده گرفته که بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی و مؤسس و هسته اصلی جامعه تلقی می‌گردد تا نهادهای آموزشی، پژوهشی و پرورشی و سازمان‌هایی که به هرنحوی از انحای ممکن می‌توانند زمینه‌ساز حرکت و جوشش وخیزش فعالیت‌های کارآفرینانه باشند و در این راه پا پیش نهند و آنان را در راه تحقق آرمان‌ها و اهداف عالیه شان یاری نمایند چرا که آنان نیازمند آن‌اند تا از سوی جامعه و هم‌کیشان و همنوعان خود مورد پذیرش و قبول واقع شوند.

لذا ضرورت دارد تا جامعه امکانات و منابع لازم را در اختیارشان قراردهد، موانع و محدودیت‌های احتمالی را از پیش روی آنان بردارد و از نظر روحی و روانی مشوق آنان باشد تا حاصل این تعامل و همفکری و هم افزایی به صورت دستاوردهای بی بدیل کارآفرینانه سرانجام به خود جامعه برگردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =