به گزارش کارآفرین نیوز؛ مسعود منشدی حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار کارآفریننیوز، با اشاره به اینکه حقوق صنعتی به طور مستقل، مورد تحقیق و توسعه قرار نگرفته و به عنوان رشتهای مستقل در علم حقوق شناخته نشده است، ادامه داد: با گسترش روزافزون دیگر شاخههای صنعتی در ایران و توسعه فعالیت کارآفرینان و ایجاد صنایع گوناگون از صنعت چاپ و پارچه گرفته تا صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و...، این سوال پیش میآید که دانش حقوقی چه جایگاهی در صنعت ایران دارد و با اندکی تعمق میتوان دریافت که حقوقدان آگاه در بخش صنعت و کارآفرینی، نقش موثری در فراهمسازی بسترهای حقوقی لازم در صنعت و تنظیم روابط و تعاملات صنعتگران، کارآفرینان، صاحبان صنایع و سرمایه، و کارفرمایان و پیمانکاران و کنشگران عرصه صنعت دارد.
وی با تاکید بر اینکه امروزه در دنیا، محاکم قضایی تخصصی به منظور رسیدگی به امور صنعتی اختصاص داده شده است، گفت: از یک قاضی نیز نمیتوان توقع داشت که بدون شناخت دنیای واقعی صنعت و ارتباطات جاری آن، وارد حل و فصل دعاوی و اختلافات حقوقی صنعتگران شده و حکم رفع اختلاف صادر کند لذا ارائه خدمات حقوق صنعتی در زمینه قراردادهای صنعتی و مهندسی، مدیریت ادعا، حقوق مالکیت صنعتی، حقوق شرکتهای صنعتی، حقوق کار و روابط صنعتی، حقوق و تکالیف و مسئولیتهای مدیران صنعتی، حقوق سازمانهای بینالمللی صنعتی، حقوق حاکم بر مناطق آزاد تجاری و شهرکهای صنعتی و نیز رسیدگی به جنبههای حقوقی و قراردادی پروژههای صنعتی، در زمره مسائل مربوط به این شاخه از دانش حقوق است که با رویکردی بین رشتهای بدان نگریسته میشود و لازمه تکوین و تکامل بنگاهها و پروژههای صنعتی، گسترش و بسط ادبیات و دانش "حقوق صنعتی" در کشور است.
خلق فرصتهای جدید با مسئولیت اجتماعی
این پژوهشگر، مشاور و مدرس حقوق صنعتی همچنین درباره ضرورت پیاده سازی CSR در شرکتها و سازمانها گفت: مسئولیت اجتماعی شرکتی یا CSR مفهومی است که در سالهای اخیر در حوزه کارآفرینی و در میان کسب و کارهای ایرانی رواج زیادی داشته است، چنانچه هرساله شرکتهای بیشتری سعی میکنند با تدوین برنامهها و اقدامات مسئولیت اجتماعی، تعهد خود نسبت به جامعه یا محیط زیست را نشان دهند.
منشدی ادامه داد: امروزه مسئولیت اجتماعی با همه جنبههای فعالیت یک کسب و کار، شامل چشمانداز، ماموریت و بیانیه عجین شده و استاندارد ایزو ۲۶۰۰۰ یکی از ابزارهای شناخت و تحلیل مسائل مسئولیت اجتماعی است، بر اساس این استاندارد به طور کلی میتوان مسائل مرتبط با مسئولیت اجتماعی را در ۷ عنوان و اصل احصا کرد.
به گفته این حقوقدان، طبق ایزو ۲۶۰۰۰، مسئولیت اجتماعی سازمان کارآفرینی ۷ اصل مهم را مورد تاکید قرار میدهد که عبارتاند از: پاسخگویی: یعنی اینکه یک سازمان باید پاسخگوی تاثیراتش بر جامعه، اقتصاد و محیطزیست باشد. شفافیت: بدین معنا که یک سازمان باید واضح و دقیق سیاستها، تصمیمها و فعالیتهایش را بیان کند و تاثیرات قطعی و احتمالی آنها را نیز افشا کند. رفتار اخلاقی: یعنی رفتار یک سازمان باید بر اساس اصول اخلاقی، صداقت، برابری و درستی باشد. احترام به منافع ذینفعان: اشاره به این موضوع دارد که یک سازمان باید منافع و حقوق ذینفعانش را محترم بشمارد و نسبت به آنها آگاهی داشته باشد. احترام به حاکمیت قانون: یعنی یک سازمان باید حاکمیت قانون را بپذیرد و مطابق با الزامات قانونی عمل کند. احترام به هنجارهای رفتاری بینالمللی: بدین معناست که یک سازمان باید به هنجارهای رفتاری بینالمللی، همچنان که به اصل حاکمیت قانون وفادار است، احترام بگذارد. احترام به حقوق انسانی: یعنی یک سازمان باید به حقوق بشر احترام بگذارد و هر دو جنبه اهمیت و جهانی بودن آن را به رسمیت بشناسد.
منشدی در مورد نتایج پیادهسازی CSR در کسب و کارها، سازمانها و شرکتها نیز گفت: خلق فرصتهای جدید برای کسب و کار، کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری، برندسازی و افزایش اعتبار و شهرت شرکت، ایجاد ارتباط بهتر شرکت با مراکز تصمیمگیری دولتی، پاسخ به نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی مشتریان و مصرفکنندگان و کاهش فشار ناشی از انتظار ذینفعان از جمله نتایج این پیادهسازی است.
نظر شما