به گزارش کارآفرین نیوز، رقابت فناوریهای هوش مصنوعی به مراحل رعبانگیزی رسیده است به گونهای که باور آن برای انسان، به آسانی امکانپذیر نیست.
کمتر از یک ماه از رونمایی چتجیپیتی، از نتیجه دو سال تحقیق و تلاش مخفیانه گوگل برای ساخت ربات بارد(Bard) رونمایی شد.
ساندار پیچای؛ مدیرعامل گوگل در وبلاگش نوشت: بارد؛ سرویس هوش مصنوعی مکالمهای است که بر بستر مدل زبانی لامدا (LaMDA) طراحی شده است تا برای اجرا، به سیستم پیچیدهای نیاز نباشد و بتوان به آسانی در مکالمات، از آن بهره برد. لامدا؛ مخفف عبارت مدل زبانی برای کاربردهای مکالمهای است.
گرچه در اخبار آمده است در نشست امروز(چهارشنبه ۸ فوریه ۲۰۲۳) گوگل (Google Presents) خبرهای بیشتری از ویژگیهای این ربات سخنگو منتشر خواهد شد و هنوز اطلاعات چندانی از قابلیتهای این ربات در دست نیست اما همین چند کلمه یعنی گوگل، رقابت را در سطحی وسیعتر از آنچه تصور میشد دنبال خواهد کرد.
در اسکرینشاتهایی که از قابلیتهای بارد در معرض دید عموم قرار گرفته است توضیحات بارد درباره چگونگی برنامهریزی و برگزاری جشن سیسمونی و یا تهیه وعدههای غذایی محتلف از فهرستی از مواد اولیه قابل مشاهده است.
پیچای تاکید کرد: بارد؛ روزنهای برای خلاقیت و سکوی پرتابی برای کنجکاوی است که به شما کمک میکند به راحتی برای یک کودک ۹ ساله درباره اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا توضیح دهید.
وی همچنین تاکید کرد این فناوری قادر است اطلاعات جدید را از اینترنت دریافت کند و پاسخهای جدید و بهتری ارائه دهد.
پیچای افزود: بارد می تواند درباره وقایع جدید و براساس آنها، به سوالات پاسخ دهد.
این قابلیتی است که چتجیپیتی هنوز با آن درگیر است.
حق با لموین بود
در ماههای میانی سال گذشته میلادی، یکی از مهندسان بخش هوش مصنوعی مسئولیتپذیر در گوگل به نام بلیک لِموین (Blake Lemoine) گفته بود رباتی که بر روی آن کار میکنند جملاتی را مانند انسانها به زبان آورده و به نظر میرسد دارای درک و احساس است: «سعی میکنم بفهمم که هستم؟» اما متخصصان اخلاق در هوش مصنوعی بلافاصله دست به کار شدند و به گوگل هشدار دادند که این اقدام، گامی در جهت جعل هویت انسانی است.

گوگل نیز با تعلیق لموین از کار به دلیل نقض قوانین رازداری، ادعای وی را رد کرده بود.
اما انتشار خبر روز گذشته نشان داد حق با لیموین بوده است؛ اتفاقی که میتواند دنیای تعاملات انسانی را به چالش بکشاند.
نظر شما