به گزارش کارآفرین نیوز وی به میزان فروش شرکتهای دانش بنیان نیز اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان تا امروز ۴۳۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتهاند، این در حالی است که این رقم در سال گذشته به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود. با این همه امروز سهم شرکتهای دانشبنیان از اقتصاد کشور به یک درصد میرسد اما ما برای دسترسی به یک اقتصاد دانشبنیان نیاز داریم که شرکتهای دانشبنیان دست کم پنج درصد از اقتصاد کشور را به خود اختصاص دهند.
ملکیفر بیان کرد: چندی پیش و پس از تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در جلسه شورای راهبری فناوری به ریاست رییسجمهور بنا شد تا سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی طی پنج سال از سه هزار میلیارد تومان به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به مزیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در این قانون ذکر شده است که صنایع بزرگ اگر بر بخش تحقیق و توسعه خود سرمایهگذاری کنند، به اندازه هزینهای که بر این بخش خواهند کرد از اعتبار مالیاتی برخوردار خواهند بود. این سیاست به توسعه حضور شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کشور کمک شایانی خواهد رساند.
ملکیفر در پایان یادآور شد: صندوق نوآوری با کمک ۲۰ تا ۳۰ شتابدهنده دانشبنیان در راستای حمایت از هستههای خلاق، استارتآپها و شرکتهای فناوری گامهای موثری برداشته است.
برگزاری ۶۰ جشنواره در حوزه علم از سوی بنیاد فرهنگی البرز
در ادامه این جلسه مهندس حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز نیز در سخنانی با اشاره به نقش وقف در جریان توسعه فعالیتهای علمی اظهار کرد: حسینعلی البرز بنیانگذار بنیاد فرهنگی البرز سالها پیش اموال خود را وقف حمایت از توسعه علم در کشور کرد. این بنیاد تاکنون ۶۰ جشنواره اعطای جایزه به فعالان حوزه علم برگزار کرده است و اکنون عنوان قدیمیترین جایزه کشور را دارد.
وی خبر داد: امسال برای اولین بار میزبان فناوران هستیم و در راستای داوری آثار آنان این رویداد دو روزه برگزار شده است. در برگزاری این رویداد با صندوق نوآوری و شکوفایی و پارک علم و فناوری پردیس همکاری شده است.
حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه از شرکتهای دانش بنیان
در ادامه این رویداد نیز سید مهدی خاموشی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تاکید بر توانمندی فناوران ایرانی در عرصههای مختلف گفت: برنامههای بسیار زیادی برای حمایت از دانشمندان در کشور طراحی شده است که خبر از توسعه روز افزون فناوری در کشور میدهد.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در شناخت مزیت نسبی کشور در امور مختلف میتوانند نقش تاثیرگذاری داشته باشند، خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در بخشهای مختلف فعالیتهایی را به ثمر رسانده و ما از شرکتهای دانشبنیان میخواهیم که به تناسب رشته فعالیت خود با سازمان اوقاف همکاری کنند.
شناسایی ۶۰ هزار نخبه در کشور
در ادامه این نشست نیز ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: ما در حال حاضر با رویکرد تامین نیروی انسانی برای بخشهای مختلف علمی و فناوری کشور فعالیت خود را ادامه میدهیم. تحقیقهای جهانی میگوید دستکم یک درصد از جمعیت یک کشور نخبه هستند و میتوانند در بخشهای مختلف اثرگذار باشند.
وی افزود: معنای این حرف آن است که امروز ۸۵۰ هزار فرد مستعد در کشور ما وجود دارد که هنوز آنها را شناسایی نکردهایم. کسانی که امروزه در کشور ما به عنوان نخبه شناسایی شدهاند به ۶۰ هزار نفر میرسند.
باقری مقدم خبر داد: با این حساب بنیاد ملی نخبگان خود به شکل فعال و با کمک ابزارهای نوین به سراغ شناسایی افراد مستعد در کشور رفته تا با حمایت از ایشان فرایند تاثیرگذاری نخبگان در کشور را تسهیل کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در این فرایند ما کار خود را به این خلاصه نکردیم که محققان و افراد نخبه تنها مقالات یا آثار خود را در سایت بنیاد بارگذاری کنند بلکه به دنبال این هستیم تا در حوزههای مختلف از علم و فناوری گرفته تا هنر و مدیریت، افراد مستعد و نخبه کشور را شناسایی کنیم و به حمایت از ایشان بپردازیم.
صبح امروز، چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه، نخستین رویداد فناوران بنیاد فرهنگی البرز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. این رویداد به همت بنیاد فرهنگی البرز و بنیاد ملی نخبگان و با حمایت صندوق نوآوری برگزار شد. در این رویداد دو روزه فناوران برتر از سوی بنیاد فرهنگی البرز جایزه دریافت خواهند کرد.
گفتنی است صبح امروز، چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه، نخستین رویداد فناوران بنیاد فرهنگی البرز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. این رویداد به همت بنیاد فرهنگی البرز و بنیاد ملی نخبگان و با حمایت صندوق نوآوری برگزار شد. در این رویداد دو روزه فناوران برتر از سوی بنیاد فرهنگی البرز جایزه دریافت خواهند کرد.
نظر شما