به گزارش کارآفرین نیوز، بر اساس اعلام دفتر صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۱۰ ماهه سال جاری۹۹۴ هزار و ۱۵۶ دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین علاوه بر این تعداد تولید خودرو، تعداد ۱۰۵۷۹۶ دستگاه از خودروهای ناقص تولیدی سال ۱۴۰۰ نیز تکمیل و در مجموع، تحویل خودرو در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، به میزان ۳۲ درصد رشد را نشان میدهد.
میزان تولید خودروسازان کشور از ابتدای سال جاری و از فروردین ماه سیر صعودی خود را آغاز و تا آخر فصل بهار به ۱۱۴ هزار و ۹۹۰ عدد رسید. بعد از آن روند افزایشی تولید متوقف و تا پایان مرداد کاهشی شده است. نکته قابل توجه این است که سال گذشته نیز تولید خودرو در مرداد ماه به پایین ترین نقطه خود رسیده بود. با این حال اوج تولید خودروسازان کشور در آذرماه و به میزان ۱۲۸ هزار و ۳۶۳ خودرو بوده است.
در بخش دیگری از گزارش به میزان تحقق اهداف و برنامههای ۱۰ ماهه خودروسازان پرداخته شده است. آمارها نشان میدهد که به غیر از مدیران خودرو دیگر خودروسازان فاصله قابل توجهی با اهداف تعیین شده خود دارند.برای مثال ایران خودرو در نظر داشته که در ۱۰ ماه اول سال بیش از ۶۰۳ هزار دستگاه خودرو تولید کند اما تنها حدود ۴۵۲ هزار آن محقق شده است. خودروسازی سایپا نیز حدود ۱۵۰ هزار دستگاه از برنامه خود عقب است.
کمبود تولید خودرو، تناسب بین عرضه و تقاضا را در بازار از بین برده است. افزایش سرسام آور قیمت خودرو و تبدیل آن از کالایی مصرفی به کالایی سرمایهای و جولان دلالان در این بازار نتیجه بلافصل عدم تولید و کاهش عرضه است. تلاش خودروساز برای رساندن قیمت کارخانه به قیمت بازار آزاد یا دست کم نزدیک کردن قیمتها میتواند تا حدودی این کمبود تولید را توضیح دهد. تاز زمانی که خودرو به اندازه نیاز کشور تولید و وارد نشود قیمت بازار همچون دو قطب مشابه یک آهن ربا همیشه از قیمت کارخانه فاصله خواهد گرفت و هرگز یکسان نخواهد شد. این بازی میتواند تا ابد ادامه داشته باشد و در این بین تنها مردم هستند که متضرر میشوند و برای دسترسی به مهمترین کالای زندگیشان که امروزه به کالایی اساسی در زندگی ما ایرانی بدل شده است در مضیقه و سختی قرار بگیرند.
وضعیت به گونهای است که آنهایی که خودرو ندارند توان خریدش را هم ندارند و آنهایی که خودرو دارند باید بار سنگین هزینههای نگهداری و تعمیر آن را به دوش بکشند. شاید پر بیراه نباشد اگر بگوییم امروزه دوکالای اساسی و مهم خودرو و مسکن زندگیرا به کام خیلی از ما ایرانیها تلخ کرده است.
نظر شما