به گزارش کارآفرین نیوز، بسیاری از شرکتهای بزرگ فناوری در ماههای اخیر به عرصه هوش مصنوعی مولد وارد شدهاند و هر روز از ورود این فناوری به حوزههای جدیدتر خبر میدهند. آنچه مسلم است بسیاری از غولهای فناوری از مدتها پیش، تلاشهای خود را برای عرضه مدلهای زبانی جدید بر بستر هوش مصنوعی آغاز کردهاند و حالا یکی پس از دیگری، از حاصل آن تلاشها تا کنون، رونمایی میکنند.
اخیرا شرکت OpenAI از چتجیپیتی (ChatGPT) رونمایی کرد و شرکتهای رقیب مانند الفبت و بایدو چینی را بر آن داشت تا بارد (Bard) و اِرنیبات (ErnieBot) را روانه بازار فناوری کنند. رونمایی شبانه گوگل از بارد و انتشار ناگهانی خبر کار بر روی ارنیبات، نشان داد غولهای فناوری، رقابت چراغ خاموش را علنی کردهاند.
گویی شرکتهای بزرگ، تحقیق در این حوزه را از مدتها پیش آغاز کردهاند و هر چند روز یکبار، فقط اخبار دستاوردهای خود را در این زمینه منتشر میکنند.
خبرسازی مجدد زاکربرگ
مارک زاکربرگ روز گذشته از مدل زبانی بزرگ متا؛ نرمافزار مرکزی سیستم جدید هوش مصنوعی خبر داد که در اختیار محققان قرار گرفته است.
این مدل که اللاما (LLaMa) نام دارد با هدف کمک به دانشمندان و مهندسان برای جستجو و کشف کاربردهای هوش مصنوعی مانند پاسخ به سوالات و خلاصهسازی اسناد طراحی شده است.
سال گذشته و پس از عرضه مدل زبانی بزرگ متن باز OPT، متا از مدل گالاکتیکا به عنوان هوش مصنوعی رونمایی کرد که قادر به نگارش مقالات علمی و حل مسایل ریاضی است اما آنچه که اخیرا برای چتجیپیتی اتفاق افتاد پیشتر درباره گالاکتیکا رخ داد و منجر به حذف کامل نسخه آزمایشی آن شد. جوابهای نامربوط و در برخی موارد، توهین آمیز موجب شد گالاکتیکا از دور رقابت خارج شود.
اما رونمایی این مدل جدید که کارِ گروه فِر (FAIR)؛ تیم توسعه تحقیق فاندامنتال هوش مصنوعی متا است نشان میدهد شرکتهای بزرگ فناوری و استارتاپهایی که سرمایه مناسبی در اختیار دارند وارد عرصه رقابت شدهاند تا بتوانند هوش مصنوعی را به محصولات تجاری خود پیوند بزنند. هنوز هم الگوریتمهای هوش مصنوعی تصویری متا (Make- a- Video) که توصیفات ساده متنی را به تصاویر متحرک تبدیل میکند در مرحله راستیآزمایی است.
نظر شما