در بسیاری از کشورهای جهان، وام گرفتن از بانکها و موسسات مالی یک کابوس است. کسی که میخواهد وام بگیرد باید کلی وثیقه و ضمانت فراهم کند و به بانک ارائه دهد تا بتواند وام بگیرد.
این مسئله باعث شد پلتفرمهای مختلفی برای وامدهی ایجاد شوند که یکی از معروفترین انواع آنها پلتفرمهای وامدهی همتا به همتا (P۲P) است. فرآیند وامهای همتا به همتا بیشتر به صورت آنلاین صورت میگیرد. در این مدل یک سری سرمایهگذاران حاضر میشوند پول خود را به صورت وام در اختیار وامگیرندگان قرار دهند و نرخ سود خوبی به عنوان بازده دریافت کنند.
مزیت این وامها برای وامگیرندگان این است که نرخ وام همتا به همتا شبیه نرخ بانکی است ولی گرفتن این وام خیلی راحتتر است؛ چون واسطهای مثل بانک ندارد. از طرفی وقتی بانک و هزینههای زیادی که دارند از فرآیند وامدهی حذف میشوند، سود وام به صورت کامل در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد و از این جهت سرمایهگذار هم سود خوبی کسب میکند.
وامدهی به کمک بلاکچین
دبیتوم نتورک (Debitum Network) از جمله مجموعههایی است که در زمینه وامدهی همتا به همتا فعالیت میکند که برخی به آن وامدهی فرد به فرد هم میگویند.
نقطه تمایز این پلتفرم با سایر پلتفرمهای فعال در این زمینه آن است که از بلاکچین به عنوان بستر عملیات خود کمک میگیرد.
دبیتوم نتورک یک پلتفرم سرمایهگذاری است که در آن سرمایهگذاران خردهپا و سازمانی میتوانند روی وام دادن به کسب و کارهای کوچک سرمایهگذاری کنند. این مدل از کسب و کار مزیت خاصی نسبت به سایر انواع سرمایهگذاری دارد از جمله این مزیتها ریسک پایین و بازده سالانه عالی است.
تقریباً ۷۰ درصد کسب و کارهای کوچک و متوسط، امکان دسترسی به منابع مالی قابلقبول را ندارند. یکی از دلایل اصلی این موضوع سختگیری و موانعی است که سیستم بانکی جلوی راه این کسب و کارها میگذارد. سیستم دبیتوم نتورک میتواند این مسئله را حل و مقدمات مالی لازم برای رشد این کسب و کارها را فراهم کند.
دبیتوم نتورک چگونه وام میدهد؟
دبیتوم یک پلتفرم کاملاً غیرمتمرکز است که سرمایهگذاران میتوانند پول خودشان را در آن سرمایهگذاری و کسب و کارهای کوچک برای دریافت وام در آن ثبتنام کنند. سودی که سرمایهگذاران از این سیستم دریافت میکنند ۱۰ تا ۱۵ درصد برآورد میشود. این مجموعه در عرضه اولیه خود توانست ۱۸ میلیون دلار سرمایه جذب کند. دبیتوم نتورک از آغاز ۲۰۲۰ رشد قابلتوجهی را تجربه کرده و اکنون با بزرگترین پلتفرمهای وامدهی همتا به همتا در اروپا رقابت میکند.
دبیتوم این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند که هم به صورت پول سنتی و هم در قالب ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند و این موضوع برای افرادی که داراییهای دیجیتال دارند، یک مزیت عالی به جساب میآید. به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال روزهای خوبی را پشت سر میگذارند و افراد زیادی اقدام به خرید این ارزها کردهاند. کسانی که تمایل دارند میتوانند داراییهای دیجیتال خود را در دبیتوم نتورک سرمایهگذاری و سود خوبی کسب کنند.
یکی دیگر از مزایای این پلتفرم آن است که محدودیت مکانی ندارد و سرمایهگذاران از تمام نقاط جهان میتوانند از داراییهای خود برای سرمایهگذاری در این پلتفرم وامدهی استفاده کنند. تمام اقداماتی که در این پلتفرم صورت میگیرد به کمک شبکه بلاکچین اتریوم است و به همین خاطر پلتفرم دبیتوم نتورک، کاملاً امن است و از مجموعهای از قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین ساخته شده است.
جذابیتها و چالشهای دبیتوم
شعار مجموعه دبیتوم نتورک و چیزی که خیلی روی آن تأکید دارد، «ریسک پایین و سودهای جذاب» است. از سال ۲۰۱۸ که این استارتاپ راهاندازی شد، دبیتوم نتورک سعی کرد با ۵۰ شرکت وامدهی غیربانکی وارد همکاری شود. آنها تصمیم گرفتهاند که به کسبوکارهای کوچک و متوسط وامهایی با سود مناسب بدهند و کاری کنند که سرمایهگذاران هم سود خوبی را تجربه کنند.
دبیتوم نتورک هر روز با مجموعههای جدیدی همکاری میکند و میخواهد فعالیتهای خود را به میزان قابلتوجهی گسترش دهد. یکی از این مجموعههای هلندی، «کاردک فاکتورینگ» نام دارد که از مجموعههای کارآمدی است که در زمینه فاکتورینگ یا عاملیت تجاری فعالیت میکند.
سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که استارتاپ دبیتوم نتورک چگونه ریسک را مدیریت میکند؟ این مجموعه با مجموعهها و افراد دیگری که در حوزه ارزیابی ریسک فعالیت میکنند، همکاری دارد.
ارزیابی ریسک را متخصصانی انجام میدهند که با بازارهای محلی آشنایی کامل دارند و میتوانند به وامگیرندگان امتیاز دهند تا دریافت کنندگان تسهیلات بر اساس امتیازی که دارند وام بگیرند.
منبع: بلاگ کارچین
نظر شما